szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azzal mindenki egyetért, ha tésztáról van szó, akkor az olaszok a világbajnokok. De vajon mi tehet egy ennyire egyszerű ételt mégis különlegessé? A The Italian Job blog elárul néhány trükköt.

A jó tészta “al dente” (”fogra való”) vagyis éppen annyira főtt, hogy a közepén még érződik valamelyest, hogy száraztésztából készült. Semmiképpen sem túlfőtt, az ilyen megy egyenest a kukába. Nem mindegy az sem, milyen alapanyagból készül a tészta. Ahogy az olaszok mondják, a jó tésztához kiváló minőségű víz, liszt és tojás szükséges. Amik természetesen szabványszerűen csakis Olaszországban találhatók - írja a The Italian Job Blog szerzője. A tökéletes olasz tészta elkészítésének receptjéért látogasson el a blogra.
Gasztro

Milyen az igazi olasz pizza?

A világban mindenféle pizzát lehet már kapni: csirkemájast, szarvasragupörköltest stb. Hogy mi kell egy igazi olasz pizzához, arról a The Italian Job szerzője a legfrissebb bejegyzésében ír.

Fókuszban a globális minimumadó

Fókuszban a globális minimumadó

Kétéves mélypont közelében, 415-nél ingadozik a forint

Kétéves mélypont közelében, 415-nél ingadozik a forint

Orbán csapdában: hogy erősnek látszódjon, tíz napig nyaralnia kell

Orbán csapdában: hogy erősnek látszódjon, tíz napig nyaralnia kell

Pokoli tűzvész tombol a Los Angeles-i földi paradicsomban – fotók

Pokoli tűzvész tombol a Los Angeles-i földi paradicsomban – fotók