szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azzal mindenki egyetért, ha tésztáról van szó, akkor az olaszok a világbajnokok. De vajon mi tehet egy ennyire egyszerű ételt mégis különlegessé? A The Italian Job blog elárul néhány trükköt.

A jó tészta “al dente” (”fogra való”) vagyis éppen annyira főtt, hogy a közepén még érződik valamelyest, hogy száraztésztából készült. Semmiképpen sem túlfőtt, az ilyen megy egyenest a kukába. Nem mindegy az sem, milyen alapanyagból készül a tészta. Ahogy az olaszok mondják, a jó tésztához kiváló minőségű víz, liszt és tojás szükséges. Amik természetesen szabványszerűen csakis Olaszországban találhatók - írja a The Italian Job Blog szerzője. A tökéletes olasz tészta elkészítésének receptjéért látogasson el a blogra.
Gasztro

Milyen az igazi olasz pizza?

A világban mindenféle pizzát lehet már kapni: csirkemájast, szarvasragupörköltest stb. Hogy mi kell egy igazi olasz pizzához, arról a The Italian Job szerzője a legfrissebb bejegyzésében ír.

Ez történt: Térerő nélkül is átment az SMS, újít a Telekom Európában

Ez történt: Térerő nélkül is átment az SMS, újít a Telekom Európában

Utoljára evezte át az óceánt Rakonczay Gábor: befutott Antiguára

Utoljára evezte át az óceánt Rakonczay Gábor: befutott Antiguára

Az orosz dezinformáció már a mesterséges intelligenciát is megfertőzte

Az orosz dezinformáció már a mesterséges intelligenciát is megfertőzte

The Times: 15 éve nem fenyegette senki Orbán hatalmát annyira, mint Magyar Péter

The Times: 15 éve nem fenyegette senki Orbán hatalmát annyira, mint Magyar Péter