szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Makrobio blog írója ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol az amerikai biokultúrával is megismerkedett. Legutóbbi bejegyzésében a tradicionális japán fűszert, a misót mutatja be.

A miso szójabab alapú készítmény, amely fehérjében gazdag, az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, természetes szénhidrátok, ásványok, vitaminok. Egyedülálló - fermentációs - eljárás következtében rengeteg hasznos és tápláló összetevő kerül bele: tengeri só, gabona (barnarizs, árpa, köles), de például azukibab, csicseriborsó, fokhagyma, csilipaprika, pitypanglevél is. Létezik édes miso is, ami kevésbé sós, mint a többi: csak három hétig érlelik. Az a miso jó, amit minimum két évig érlelnek  - írja a blogger, aki Amerikában ellátogatott egy misogyárba is. Ha kíváncsi a gyárra és az ott készített képekre, akkor látogasson el a Makrobio blogra.

Kalács helyett babka? Íme a diós csoda gluténmentes receptje húsvétra!

Kalács helyett babka? Íme a diós csoda gluténmentes receptje húsvétra!

Torz döntéshozatal és tömeges leépítés lehet abból, ha most nem megfelelően újítanak a bankok

Torz döntéshozatal és tömeges leépítés lehet abból, ha most nem megfelelően újítanak a bankok

Szörnyvadászat a legjobb fajtából – profi és szórakoztató játék a Monster Hunter Wilds (teszt)

Szörnyvadászat a legjobb fajtából – profi és szórakoztató játék a Monster Hunter Wilds (teszt)

A nagy átverés: valójában még éhesebb lehet a cukorpótlótól

A nagy átverés: valójában még éhesebb lehet a cukorpótlótól