szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Makrobio blog írója ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol az amerikai biokultúrával is megismerkedett. Legutóbbi bejegyzésében a tradicionális japán fűszert, a misót mutatja be.

A miso szójabab alapú készítmény, amely fehérjében gazdag, az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, természetes szénhidrátok, ásványok, vitaminok. Egyedülálló - fermentációs - eljárás következtében rengeteg hasznos és tápláló összetevő kerül bele: tengeri só, gabona (barnarizs, árpa, köles), de például azukibab, csicseriborsó, fokhagyma, csilipaprika, pitypanglevél is. Létezik édes miso is, ami kevésbé sós, mint a többi: csak három hétig érlelik. Az a miso jó, amit minimum két évig érlelnek  - írja a blogger, aki Amerikában ellátogatott egy misogyárba is. Ha kíváncsi a gyárra és az ott készített képekre, akkor látogasson el a Makrobio blogra.

Zelenszkij: Ukrajnának nincs elég ereje visszafoglalni a megszállt területeit

Zelenszkij: Ukrajnának nincs elég ereje visszafoglalni a megszállt területeit

Nagyon drága „internetkávézót” nyit az Amazon, közvetlenül tölthetik fel az adataikat a felhőbe a felhasználók

Nagyon drága „internetkávézót” nyit az Amazon, közvetlenül tölthetik fel az adataikat a felhőbe a felhasználók

Az eddigi legnagyobb klímavédelmi meghallgatás zajlik a Nemzetközi Bíróságon

Az eddigi legnagyobb klímavédelmi meghallgatás zajlik a Nemzetközi Bíróságon

Már egészségbiztosítás és nyugdíj is jár a prostituáltaknak Belgiumban

Már egészségbiztosítás és nyugdíj is jár a prostituáltaknak Belgiumban