szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.

Ivan Simonic hat hónapig érlelt borokat az Adriai-tengerben, 30 méter mélyen. A szlovén borász szerint a 12-13 fokos hőmérséklet és a körülmények - például a nyomás - a legmegfelelőbbek a borok érlelésére. Ezen kívül az állandó tengeri ringás jót tesz a pezsgőknek, így a szlovén borász szerint nincs szükség a különben szokásos eljárásokra. Mennyibe kerül egy ilyen pezsgő? A Borravaló.hu oldalon megtudhatja.
Varga Márta Gasztro

Champagne körút:a tíz legjobb francia pezsgő

A pezsgő mindig varázslat és ünnep. Ragyogás a szürke hétköznapokban, kivételes hangulat a kivételes alkalmakkor. Most, év vége felé közeledve tartsanak velünk egy Champagne körútra, ahol a nagy pezsgőházak hagyományai és a nemes italokhoz kapcsolódó érdekes történetek egyaránt a varázslat részei.

Megvan, mikor tartja évértékelőjét Orbán Viktor

Megvan, mikor tartja évértékelőjét Orbán Viktor

Újra látogathatják a külföldi turisták Észak-Koreát, a Kedves Vezető születésnapjára is el lehet menni

Újra látogathatják a külföldi turisták Észak-Koreát, a Kedves Vezető születésnapjára is el lehet menni

Fegyverrel hadonászott egy 15 éves fiatal az amerikai repülőtéren, egy repülőgépet akart ellopni

Fegyverrel hadonászott egy 15 éves fiatal az amerikai repülőtéren, egy repülőgépet akart ellopni

Amiben nem vagyunk biztosak, hogy szükségünk van rá, arra biztosan nincs szükségünk

Amiben nem vagyunk biztosak, hogy szükségünk van rá, arra biztosan nincs szükségünk