szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Izraelben újabb egységkormány létrehozását javasolja Ariel Saron miniszterelnök a január végi választásokat követő időszakra.

A választások nagy esélyesének tartott Likud pártot képviselő kormányfő Tel-Avivban üzletembereknek kijelentette: mivel a jelenleg fennálló számos problémára egy nemzeti egységkormány adhat megfelelő választ, ezért fel fogja kérni az Izraeli Munkapártot, hogy csatlakozzon kabinetjéhez. A miniszterelnök azt is kívánatosnak tartja, hogy a kormány a korábbinál kevesebb miniszterből és kormányfő-helyettesből álljon. Saron szerint az egységkormány megteremtése biztosítaná a kabinetnek a minél nagyobb parlamenti támogatottságot.
Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Saron tovább marad hatalmon, mint Arafat?
A munkapártot vezető Amrám Micna - akinek pártja október végén lépett ki a kormányból - ugyanakkor még vasárnap is kizárta, hogy a jövőben ismét részesei legyenek egy egységkormánynak. A közvélemény-kutatások egybehangzóan a Likud választási győzelmét vetítik előre: a párt egyes felmérések szerint meg fogja duplázni mostani, 19 mandátuma számát, 33 parlamenti helyre azonban biztosan számíthat.  (MTI)
Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában