szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Keller László szocialista képviselőt a Budaörsi Városi Bíróság 200 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte első fokon, amiért hungaristának nevezte Hajdú Demeter Dénest.

Keller László a Parlament plenáris ülésén tett fel 2000 decemberében azonnali kérdést Orbán Viktor miniszterelnöknek azzal kapcsolatban: lehet-e bármiféle összefüggés aközött, hogy Demeter Ervin polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter édesapja, Hajdú Demeter Dénes részt vett a hungarista mozgalomban, és aközött, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumon keresztül a kormány szélsőjobboldali szervezeteket támogató külföldi üzletemberekkel került kapcsolatba, és ezt az illetékes hatóságok nem vizsgálták kellő alapossággal. A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára ezt a kijelentést a Tv2-n is megismételte.
A Budaörsi Városi Bíróság szóbeli indoklása szerint önmagában egy olyan állítás, hogy valaki a hungarista mozgalomhoz tartozik, pejoratív, hiszen ez az irányzat az alkotmányosság kereteit feszegeti. A bíróság kifejtette: bár nem vitatható, hogy Hajdú Demeter Dénes jobboldali beállítottságú, és ennek közírói tevékenységével is hangot ad, Keller László állítása objektív adatokkal mégsem támasztható alá, nem igazolható. Az elsőfokú bíróság amellett, hogy megállapította: Keller László valótlan állításával megsértette Hajdú Demeter Dénes személyiségi jogait, magánlevélben történő elégtételadásra és a félmilliós kereseti kérelemhez képes 200 ezer forintos nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.
A miniszteri tevékenységét is érintő kijelentések miatt korábban Demeter Ervin is pert indított Keller László ellen, amelyben a szocialista politikust 700 ezer forintos nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte jogerősen a bíróság. Továbbá egy sajtóperben a Keller László parlamenti felszólalását közreadó Magyar Hírlapot is jogerősen helyreigazításra kötelezte a bíróság. (MTI)

Lehallgatásra alkalmas rést találtak wifi chipekben, egymilliárdnál is több telefon, gép, router érintett

Lehallgatásra alkalmas rést találtak wifi chipekben, egymilliárdnál is több telefon, gép, router érintett

Egy 2018-as telefon volt 2019 legkelendőbb mobilja

Egy 2018-as telefon volt 2019 legkelendőbb mobilja

Felvonultak Velencében a nagy pestisjárványra emlékezve – miközben tombol a koronavírus

Felvonultak Velencében a nagy pestisjárványra emlékezve – miközben tombol a koronavírus