szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Bíróság másodfokú, jogerős határozatában nyolc napon belül címoldalon történő helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet egy 1976-os keltezésű, állambiztonsági jellegű irat másolatának közlése miatt. A lap június 19.-i  publicsisztikája az irat alapján azt állította miniszterelnökről, hogy III/III-as jelentéseket írt.

A Magyar Nemzet június 19-i számában közölt, Medgyessy Péternek tulajdonított aláírást is tartalmazó feljegyzés szerint a jelenlegi miniszterelnök 1976-ban egy olyan bizottságot vezetett, amely a Pénzügyminisztériumban, az OTP-nél és az Állami Biztosítónál vizsgálta, hogy kik jöhetnek számításba egy esetleges ellenforradalmi megmozdulás vezetőjeként, résztvevőjeként.
A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében azért kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet, mert azt a hamis látszatot keltette, hogy Medgyessy Péter készítette, írta alá a közölt dokumentumot, illetve valótlanul híresztelte, hogy a miniszterelnök III/III-as jelentéseket készített. A Fővárosi Bíróság rámutatott: a napilap nem tudta bizonyítani az irat eredetiségét, illetve az állítás valóságtartalmát.
A Magyar Nemzetben közölt irat kapcsán a nyáron nyomozás indult okirat-hamisítás gyanújával. Az ősszel megszüntetett eljárásban az ORFK kétséget kizáróan megállapította, hogy az inkriminált iraton szereplő aláírás nem Medgyessy Pétertől származik. Az okirat-hamisítás elkövetőjének kilétét nem lehetett megállapítani, és ez az eljárás folytatásától sem volt várható, így a nyomozást megszüntették. (MTI)
Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes