szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Húsz autóbuszt állított forgalomba csütörtök reggel a honvédség, hogy enyhítse a MÁV meghibásodott motorkocsijainak csütörtök hajnali leállítása okozta közlekedési problémákat: a döntés 520 település lakosait érinti.  A Bz-kocsik egyharmadán vannak olyan repedések, amelyek tengelytöréshez vezethetnek.  

Az ország számos pontján okoz több órás késéseket, és váltja ki az utasok felháborodását, hogy a MÁV Rt. vezetése szerdán este azonnali hatállyal visszahívta és ultrahangos vizsgálatnak veti alá 259 darab Bz-motorkocsiját. A folyamatban lévő szokásos gépészeti vizsgálatok során a szakértőik megállapították, hogy egyes Bz-motorkocsik tengelyénél repedések keletkeztek: a kocsik egyharmadánál ezek töréshez, és így a járművek kisiklásához vezethetnek. A vasúttársaság szerint közvetlen veszély nincs, de a balesetek megelőzése érdekében a hibák teljes körű kivizsgálásáig és a szükséges javítások elvégzéséig a MÁV más járművek átcsoportosításával oldja meg az utasok kiszolgálását.
A MÁV Rt. 32 vonalon szünetelteti a forgalmat teljes mértékben. További 27 vonalon saját erőből, más típusú járművekkel, kevesebb járattal hidalja át a kieső szerelvények okozta fennakadást. 5 vonalon rövidebb szakaszon közlekednek a vonatok, és további 19 vonalon kisebb-nagyobb késésekkel, illetve módosított menetrenddel járnak a szerelvények. A vizsgálaton már átesett, jónak minősített, illetve tengelycserélt motorkocsik folyamatosan forgalomba állnak.
A Magyar Honvédség vezetési operatív csoportja szerda éjjel Juhász Ferenc honvédelmi miniszter parancsára ült össze, hogy felmérje, milyen segítséget tud nyújtani a tárca a közlekedési problémák megoldásához. Az operatív csoport további járművek igénybevételének lehetőségét is vizsgálja, hogy a lakosságot a lehető legkevesebb kényelmetlenség érje - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében. (MTI)

„Igaz szerelem” – csángó népdalfeldolgozásra forgatott klipet a Subtones

„Igaz szerelem” – csángó népdalfeldolgozásra forgatott klipet a Subtones

Több ezer lakás kerülhet hamarosan eladósorba

Több ezer lakás kerülhet hamarosan eladósorba

Tőzsdére megy a BTS dél-koreai K-pop-bandát menedzselő vállalat

Tőzsdére megy a BTS dél-koreai K-pop-bandát menedzselő vállalat