szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia kivitelező és üzemeltető csütörtökön hozzájárult, hogy a sportminisztérium nyilvánosságra hozza a Budapest Sportarénával kapcsolatos szerződésnek azt a részét, amely egy esetleges BS-hez hasonló létesítmény 10 éves építési tilalmával, illetve ennek feloldásával foglalkozik. Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter ezt követően arról tájékoztatta Deutsch Tamást, a tárca korábbi vezetőjét, hogy Szilvásy György közigazgatási államtitkár készséggel áll a rendelkezésre, amennyiben a szerződéssel kapcsolatban kérdései lennének.

"Kérésének megfelelően a Budapest Sportaréna újjáépítésével kapcsolatos szerződést átadjuk, vagy amennyiben a képviselő úr ezt igényli, részére pénteken megküldjük. A szerződés módosítását decemberben már nyilvánosságra hoztuk. Az eredeti megállapodás szövegének titkosságára vonatkozó rendelkezések feloldásához csütörtökön hozzájárult a francia fél, ezért a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium az angol nyelvű szöveget teljes terjedelmében a nyilvánosság elé tárja. Ez lehetőséget teremt az Ön számára is, hogy belássa, téved, amikor azt állítja: a szerződés alapján a magyar állam bármikor, bármekkora befogadóképességű sportcsarnokot építhet Budapesten" - áll a Jánosi György által kiadott közleményben.
A francia kivitelező és üzemeltető csütörtökön járult hozzá ahhoz, hogy a GYISM nyilvánosságra hozza a Budapest Sportarénával kapcsolatos szerződésnek azt a részét, amely egy esetleges BS-hez hasonló létesítmény 10 éves építési tilalmával, illetve ennek feloldásával foglalkozik: a minisztériumnak a tilalom megszegése esetén kártérítést kell fizetni, ugyanakkor esetleges olimpiarendezésre nem vonatkozik a korlátozás. Korábban a szerződést annak idején megkötő Deutsch Tamás cáfolta a titkos záradék létezését, s felszólította a sportminisztert, hogy hozzák nyilvánosságra a megállapodás vitatott részét.
A GYISM-tájékoztatás után a Fidesz sajtóirodája arról értesítette az MTI-t, hogy Deutsch Tamás találkozót kezdeményezett Jánosi Györggyel, javasolva: péntek délelőtt fogadja őt, s közösen tekintsék át a szerződésnek azt a részét, amelyre a sporttárca irányítója szerdán hivatkozott. (MTI)
Karácsony Budapesten arról beszélt, hogy a kormánnyal nem lehet együttműködni

Karácsony Budapesten arról beszélt, hogy a kormánnyal nem lehet együttműködni

Törvénybe iktatják, hogy Orbán Ráhel köre minősítheti Tiborcz István szállodáit

Törvénybe iktatják, hogy Orbán Ráhel köre minősítheti Tiborcz István szállodáit

Valtertől elvették a rózsaszín mezt

Valtertől elvették a rózsaszín mezt