szerző:
MTI

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-12-re nyert az ausztrál együttes ellen a pekingi olimpia csoportkörének negyedik, utolsó előtti fordulójában, s ha hétfőn nem kap ki Kanadától, első lesz csoportjában és egyenes ágon jut az elődöntőbe.

Jingtung uszodában szokás szerint létszámfölényben lévő magyar tábor ismét az első pillanattól végig buzdította Kemény Dénes csapatát, amely a győzelemmel - sőt, a döntetlennel is - gyakorlatilag megszerezhette az elsőségét a hatosában. Utolsó csoportmeccsén ugyanis Kanada ellen száll vízbe hétfőn, s nehezen elképzelhető, hogy pontot veszítene. Az első hellyel plusz pihenő is jár, egészen jövő péntekig.

Benedek és Kiss Gergely találataival ellépett a magyar válogatott, de az ausztrálok három percen belül egyenlítettek, sőt Kis Gábor víz alól szerzett centergóljára is volt válaszuk. Molnár megúszás után ejtett a hálóba, ám nem sikerült előnnyel fordulni, mert a Kis fölösleges szabálytalanságát követő fórt Figlioli másodszor is bevágta.

Fordulás után Kis egy szépen kijátszott előny végén góllal tette jóvá hibáját, majd Molnár értékesítette villámgyorsan az újabb kiállítás utáni létszámfölényes helyzetet. Biros és Varga Dániel szép góljai között Figlioli megszerezte harmadik találatát. Varga Dénes következett előnyből, s a felénél néggyel vezettek a magyarok (9-5).

A harmadik negyedben Molnár és Madaras góljait követően eldőlni látszott a meccs (11-6), azután viszont váratlanul az ausztrálok percei következtek. Sorozatban lőtt három góllal felzárkóztak - miközben Szécsi többször is hárított -, elsősorban a sikeresen befejezett emberelőnyös szituációk miatt.

A záró játékrész elején Madaras úszott meg, csak szabálytalanul tudták megállítani, az ötméterest Molnár vágta be. A rivális feljött egy gólra, ekkor Kiss Gergely értékesített egy fórt. Szécsi védését követően a menteni igyekvő Kásás az ellenfélhez ütötte a labdát, majd ugyanő elhibázott egy büntetőt, háromszor is az egyenlítésért támadhattak az ausztrálok. Az utolsó fél percben mindezt előnyben tehették, a labda már túl is jutott Szécsin, de a képzeletbeli gólvonalon nem.

Kemény Dénes szövetségi kapitány nehéz meccsre számított, de arra nem, hogy "egy lesz közte". "A harmadik negyedben azzal a kevés lehetőséggel, ami adódott, nem tudtunk élni, az emberhátrányos védekezésünk többször döcögött, s az ellentámadásaink is. Borzasztó nehéz úgy támadni, hogy ki vagyunk szorítva, ezt nagyjából engedték a játékvezetők, az esetek többi részében pedig jöttek, mint a lokomotív" - mondta a szakvezető.

Eredmények:

A csoport:
Spanyolország-Montenegró 12-6 (3-0, 4-1, 3-4, 2-1)
Görögország-Kanada 13-7 (6-1, 5-4, 1-2, 1-0)

Az állás:
1. Magyarország 7 pont
2. Spanyolország 6
3. Montenegró 5
4. Ausztrália 4
5. Görögország 2
6. Kanada 0

Az utolsó forduló párosítása:
Magyarország-Kanada
Montenegró-Ausztrália
Spanyolország-Görögország

A B csoport szombati eredményei:
Németország-Olaszország 8-7 (2-1, 3-1, 0-2, 3-3)
Egyesült Államok-Horvátország 7-5 (2-2, 3-1, 0-0, 2-2)
Szerbia-Kína 15-5 (5-2, 2-1, 4-2, 4-0)

Az állás:
1. Horvátország 6 pont (40-27)
2. Szerbia 6 (38-25)
3. Egyesült Államok 6 (29-24)
4. Németország 4
5. Olaszország 2
6. Kína 0


További olimpiai híreink.
Elkaptak egy férfit és a fiát, akik megkötözték az anyát és megfenyegették

Elkaptak egy férfit és a fiát, akik megkötözték az anyát és megfenyegették

90 éve rosszul tudjuk: igazából nem a szülők génjein múlik, milyen nemű gyerekek születnek

90 éve rosszul tudjuk: igazából nem a szülők génjein múlik, milyen nemű gyerekek születnek

Reklámbomba az iOS 13 – állítja egy mérnök

Reklámbomba az iOS 13 – állítja egy mérnök

46 000 éves madarat találtak

46 000 éves madarat találtak

Trump páros lábbal szállt bele a dél-koreai Oscar-díjasba

Trump páros lábbal szállt bele a dél-koreai Oscar-díjasba

Joaquin Phoenix kicipelt egy borjút a vágóhídról

Joaquin Phoenix kicipelt egy borjút a vágóhídról