szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Évszázadok óta sokan próbálták megfejteni a hosszú élet titkát. A receptek ráadásul olykor ellentmondanak egymásnak. Az egyik magyar egészségügyi magazin 17 jó tanáccsal szolgál.

Ha sokáig szeretne élni, fogadja meg rögtön az első jó tanácsot: nevessen sokat, mert a nevetés csökkenti a stresszt. Továbbá tanuljon a déliektől - azaz fogyasszon több olívaolajat és friss árut, vásároljon piacon és kerülje a tartósított élelmiszereket. Térjen később nyugovóra - ez a jó tanács meglepő. Egy amerikai tanulmány szerint akik csak 6-7 órát alszanak naponta, tovább élnek. 
 
Hosszú életet akar?
Jó házasság is kell hozzá
© AP
Éljen jó házasságban! Élvezze a szexet! Legyen sok gyereke! Legyen jó kapcsolata az édesanyjával! A magánélet kiegyensúlyozottsága mindenképpen kihat az egészségre, a boldogság megöli a stresszt, amely csökkenti az immunrendszer hatékonyságát.
 
Éljen falun! Vegye észre a dolgok szebb oldalát is! Tanuljon meg pihenni! Tartson valamilyen házi kedvencet! Ezek az életmód-tanácsok egyértelműek. A tágas zöldterületen élők - ha egyébként azonos körülmények között élnek és egészségesek - hosszabb életűek, mint a betondzsungelek lakói.
 
Az optimizmus, a pihenés képessége, a gondoskodás valakiről nemcsak a lélek, de a test egészségére is kihat. Az egészséges életmódhoz hozzátartozik, hogy igyon több zöld és feketeteát az ember, ne fossza meg magát a valódi csokoládé - mértékletes - élvezetétől, ellenőrizze rendszeresen a testsúlyát és szakítson végleg a dohányzással.
 
A rák elkerülése érdekében azt tanácsolják az Amerikai Rákkutató Intézet munkatársai, hogy naponta legalább öt alkalommal ajánlatos friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.
 
Végül, de nem utolsósorban a futás és a mozgás elengedhetetlen része az életnek, idősebb korban is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Miért jobb a szex, mint a klónozás?

A szaporodás többnyire a különböző egyedek közös műve, noha első pillantásra a szexualitás minden formájánál hatékonyabbnak tűnik az egysejtűek és a baktériumok szexmentes szaporodása - egy tübingeni evolúció-kutató most meglepő válaszokat talált arra a kérdésre, hogy ez vajon miért van így.

MTI Tech

A brit tinik a legaktívabbak a szexben

A brit tinédzserek a legaktívabbak szexuális téren egész Európában, és a ma elfogadottnál jóval korábban fel kellene őket világosítani - mutat rá egy felmérés Londonban bemutatott eredménye.

MTI Plázs

Szex, narkó, tévé: függőség vagy gyenge jellem?

A függőség fogalmát már jó ideje nem csupán a kábítószerekkel kapcsolatban használják: viselkedési formák is okozhatnak függőséget, ezek abbahagyása pedig súlyos megvonási tünetekkel járhat. Olyannyira, hogy állatkísérletek is bizonyítják, bármi is a függőség oka, ugyanaz a marker vegyület jelenik meg az agy jutalomközpontjában.

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak