szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A flavanolban gazdag csokoládé jótékonyan hat az erekre, a szívre és az agyra, mi több, késlelteti az idősödéssel járó egészségkárosodást is - hangzott el az Amerikai Tudományfejlesztési Szövetség (AAAS) éves konferenciáján.

Az amerikai szakemberek a kakaó egyik fő összetevőjének, a flavanolnak a hatását vizsgálták. A klinikai tesztek eredménye szerint a flavanol serkenti az agy vérellátását és segíthet bizonyos érrendszeri rendellenességek gyógyításában.
 
Noha a flavanolban gazdag kakaó élénkíti az agy vérellátását, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szellemi teljesítményt is növeli, legalábbis a különféle teszteken a kísérleti alanyok nem bizonyultak ügyesebbnek.
 
A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy csak a mértékkel fogyasztott csokoládénak lehet jótékony hatása, hiszen az édes eledel nagyobb mennyiségben közismerten "kalóriabomba" a szervezet számára.
 
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

MTI Plázs

Nem hat a csokoládé a depresszió ellen

Csalódnia kell annak, ki depresszióját gyógyszerek helyett csokoládéval szeretné kúrálni, ugyanis legalább egy teherautónyi édesség szükséges egyetlen pirula hatásának kiváltásához - állítják ausztrál kutatók.

hvg.hu Plázs

Miért vágyódunk a csokoládéra?

A hormonok vagy más sejtszintű jelzések felelnek-e azért a kellemes érzésért, amit sok ember tapasztal édességek, különösen csokoládé fogyasztásakor? A szakemberek erre keresik a választ.