szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Különleges kiadvánnyal készült idén a Magyar Rákellenes Liga az emlőrák hónapjára – a szervezet egy kifejezetten emlődaganatos betegek számára összeállított receptfüzettel hívja fel a figyelmet a betegség gyakoriságára, valamint arra, hogy a megfelelő táplálkozás nemcsak a megelőzés, hanem a gyógyulás időszakában is kiemelten fontos tényező.

"Az elmúlt években a kutatások színterébe került az emlőrák és a helyes táplálkozás közötti összefüggés. Kutatási eredmények számolnak be arról, hogy a műtét utáni étrendnek, a zsírszegény diétának fontos szerepe van a gyógyulásban, s csökkenti a daganat kiújulásának esélyét" - fogalmazott Dank Magdolna onkológus.
 
A receptfüzetben dietetikus és onkológus szakértők segítségével összeállított ötletes receptek találhatók, amelyek alapján nem csak egészséges, hanem könnyen és gyorsan elkészíthető, finom ételek készíthetők. "Fontos, hogy a kemo-, sugár- , hormon-, és célzott biológiai terápia, valamint a műtétek idején különös figyelmet fordítsunk a helyes étrendre. A megfelelő táplálkozás segít megtartani az erőnlétet, újraépíteni a kezelések és betegség következtében lebontott vagy rongálódott egészséges sejteket, szöveteket, továbbá fontos szerepet tölt be a mellékhatások legyőzésében, illetve a fertőzések megelőzésében, leküzdésében" - állítja Henter Izabella dietetikus.
 
A kiadványt a Liga nemcsak a betegek, hanem mindazok figyelmébe ajánlja, akik változtatni szeretnének étkezésükön, az egészségesebb élet érdekében; a receptfüzet ingyenes. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Tüdő- és mellrákban halnak meg a legtöbben

Magyarországon az összes haláleset egynegyedét még mindig a daganatos betegségek okozzák, a legtöbben tüdőrákban és mellrákban halnak meg - derül ki az Egészségügyi Minisztérium jelentéséből.

MTI Plázs

Budapest lesz a mellrák elleni küzdelem fellegvára

Több mint 30 ország mellrák ellen küzdő betegszervezetének szakemberei találkoznak szeptember 29-30-án Budapesten, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és munkamódszereiket. Az utolsó napon többen csatlakoznak közülük az Egészség Hídja Összefogás Egyesület által szervezett lánchídi séta résztvevőihez.

MTI Plázs

Óvatosan az alkohollal, mellrákot okoz

Azoknál a nőknél, akik két üveg bornak megfelelő alkoholt fogyasztanak hétvégenként, az emlőrák veszélye több mint kétszeres - mutatták ki dán kutatók.

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

Saját processzort tehet telefonjaiba a Xiaomi és az Oppo is

Saját processzort tehet telefonjaiba a Xiaomi és az Oppo is

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van