szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Yazaki ukrán-japán vegyes vállalat ungvári autóvillamossági szerelőüzemének több mint félszáz dolgozója került kórházba ételmérgezéses tünetekkel az utóbbi két nap során - jelentette csütörtökön az ungvári ua-reporter.com internetes hírújság.

A portál beszámolója szerint szerdán a vállalat 36 dolgozóját szállították az ungvári járványkórházba a mentők ételmérgezésre utaló tünetekkel. A betegeknél az üzem étkezdéjében kedden elfogyasztott ebéd után jelentkeztek a hőemelkedéssel, hányingerrel és fejfájással járó szimptómák. A páciensek egybehangzóan állítják, hogy a feltálalt fasírttól fertőződtek meg.

Csütörtökön délig a Yazaki-üzem további 17 munkatársa került az ungvári kórházba. Az egészségügyi intézmény szakorvosai nem zárják ki, hogy a multicég étkezdéjének valamelyik alkalmazottja a fertőzés forrása.

A közegészségügyi hatóság megkezdte az üzemi menza ételeinek és dolgozóinak mikrobiológiai vizsgálatát, amelynek eredményét pénteken teszik közzé.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

MTI Plázs

Nyári ételmérgezések: tippek a megelőzéshez

A nyári meleget, a friss tápanyagokat a baktériumok is kedvelik, és gyakoribbak ilyenkor a különféle élelmiszerektől származó megbetegedések is. A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) szakemberei szerint nyáron csak megbízható helyen érdemes vásárolni, még inkább be kell tartani a tárolási, hűtési, sütési-főzési szabályokat. Az étrendre is jó fokozottabban ügyelni.