szerző:
travelline.hu

Kiderült, hogy Alexandra nem szenved folyamatos mozgáskényszerben, tud a tengerparton fekve...

©

Kiderült, hogy Alexandra nem szenved folyamatos mozgáskényszerben, tud a tengerparton fekve lazítani, de ha arról van szó, hogy be kell járni egy egész várost, vagy új dolgokat kipróbálni más kultúrákban, ő akkor sem hátrál meg. Hogyan nyaral tehát Béres Alexandra?

Milyen helyen szeretsz nyaralni?
Nagyon szeretek utazni, úgy istenigazából, ezért mindenféle típusú nyaralást kedvelek. Akkor is jól érzem magam, ha csak a tengerparton fekszünk a nagy semmittevés közepette, de ugyanígy szeretem a kirándulós programokat, hegyen-völgyön át baktatva a tájakban gyönyörködni, vagy éppen a városban kujtorogni. Az én esetemben jóval inkább a társaságon múlik, hogy mihez van kedvem, ha ez jó, minden egyes részét élvezni tudom az ilyen típusú elfoglaltságnak.

Hova szeretnél mindenképpen eljutni?
Új-Zéland a nagy álmom, de még nem tűztem ki, hogy pontosan mikor jutok el oda, majd egyszer az életben, ami lehet, hogy nyugdíjas koromban lesz. Nagyon sok helyen jártam már, minden földrészre eljutottam, és minden egyes utazás alkalmával azt érzem, hogy rengeteget tanulok és tapasztalok. Az ember ugyanis sokkal jobban meg tudja érti a világot, és a benne élő embereket, ha az belát egy picit az életterükbe is – különösen az arab, vagy a keleti országoknál fontos ez.

©

Milyen helyet ajánlasz, amit mindenképpen érdemes megnézni?
Jelen pillanatban, amit mindenképpen ajánlanék: Burma vagy Vietnám. Mikor Frei Tamás meghívására részt vettem egy földkörüli úton, a két hónapos utazás egyik állomása Burmán volt – egy, a turistáktól még teljes mértékben mentes, egzotikus és fenséges vidéken. Számomra nagyon misztikus élmény volt. Vietnám pedig egyszerűen gyönyörű, a gasztronómiai kultúrájuk utánozhatatlan, nekem egész különleges élményeim voltak ott. Csodálatos a táj, nagyon jó kirándulási lehetőségek vannak, sok a szép látni való, ezt egy jövős-menős társaságnak nagyon ajánlanám. Ha valaki a csodák csodáját keresi, és paradicsomi helyre szeretne elmenni, pihenni, a lelkét lenyugtatni, vagy a szerelmével kettesben andalogni - de nagyon jó nászútnak is - annak Tahitit ajánlom. Nagyon drága hely, oda biztos, hogy az ember egyszer, de legalábbis nem sokszor jut el, ha egyáltalán eljuthat. Nekem volt olyan szerencsém, hogy a földkörüli út alkalmával ott jártam a forgatás miatt, de tény, annál szebb vidék nincs. Viszont vigyázni kell vele, mert ha az ember oda egyszer eljut, onnan már nincs hova tovább. Meg kell tartani csúcspontnak.

Történt veled az utazásaid során olyan kellemetlenség, amire még most is emlékszel?
Nem volt, nekem mindig megszépülnek az utazások, egyáltalán nem emlékszem rossz utazásra.

Felejthetetlen élményben volt részed?
Minden helyen volt valami, ami megragadott, kiemelni nem érdemes egyiket sem.

Van-e fóbiád?

Út közben kialakult a tériszonyom, de az utazásokban egyelőre nem zavar.

Jól bírod a hajóutat is?
Imádok hajózni, vitorlázni, ez is egy különlegesség, mert olyan helyekre jut el az ember, ahova amúgy turistaként nem sétál be. Nagyon szeretek síelni is, ilyenkor hajlamos vagyok a kicsit extrémebb dolgokba belemenni: a pályáról letérve a szüzebb részeket a természet lágy ölén megcsodálni.

©

Nyaralás közben is odafigyelsz a táplálkozásra és a testmozgásra?
Változó. Imádok például tengerparton futni! Az a levegő, amit beszívok, olyan szinten feltölt, hogy elmondani nem tudom… Ha megérzem a tenger illatát, akkor hamar elcsábulok egy kis testedzésre. Ez abból a szempontból is jó, hogy az ember előre feltérképezheti a környezetét, merre érdemes elsétálni, hol vannak a jobb tengerparti részek. Teljesen más, mint amikor itthon az ember azért megy el futni egyet, mert tudja, hogy az jót tesz az egészségének, egy nyaralás során ugyanis sokkal többet ad a testmozgás, mivel olyankor egy felszabadultabb, játékos formája valósul meg. A táplálkozásra mindig odafigyelek, ez már a részem, tehát nem fordítok rá külön, extra figyelmet, ez az igényem belülről fakad. Mindent megkóstolok, nagyon szeretem a különlegességeket, de biztos nem esem túlzásba egy nyaralás során sem – nekem ez a természetes.

Hol voltál nyaralni?
Olaszországban voltunk a szerelmemmel, egy halászfaluban, az ország felső részén. Noha tengerparton pihentünk, az egy hét alatt kivételesen nem sportoltam. De ez a ritkább eset, általában szoktam, de ezt sem kötelesség szinten.

Minden második évben, Amerikában töltöd a Karácsonyt, mi az, ami nagyon tud hiányozni?
Egyértelműen a barátok - most már. Régebben több minden hiányzott, de amióta itthon is sok minden megvalósult, fejlődünk, nagyon sokban változunk, inkább a szociális környezet, ami nagyon hiányzik. Amit nagyon szeretek odakinn, az a technika fejlődése, ahogyan az emberek mindennapi életében jelen van.

-p-

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Drónvideón a Tiszából kiemelt legendás gőzhajó

Drónvideón a Tiszából kiemelt legendás gőzhajó

Tovább csúszik az M4-es gyorsforgalmi út egyik szakaszának átadása

Tovább csúszik az M4-es gyorsforgalmi út egyik szakaszának átadása

Orbán kedvenc török oligarchájának is csurran havi pár millió a Türk Tanács miatt

Orbán kedvenc török oligarchájának is csurran havi pár millió a Türk Tanács miatt

Kilencen haltak meg a helikopteren, amelyen Kobe Bryant utazott

Kilencen haltak meg a helikopteren, amelyen Kobe Bryant utazott

Különleges Ikarust kapott a Közlekedési Múzeum

Különleges Ikarust kapott a Közlekedési Múzeum

Egyre kevesebb a házi- és fogorvosi praxis

Egyre kevesebb a házi- és fogorvosi praxis