szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A brit közönség azonban – a kiadások csökkentése helyett &ndash...

A brit közönség azonban – a kiadások csökkentése helyett – inkább olyan úti célokat keres, ahol ugyanazokat a szolgáltatásokat olcsóbban kaphatja meg. Ezek pedig az eurozónán kívül eső úti célok, mint Magyarország. Hazánk további előnye, hogy mindössze 2 órányi repülőútra található Nagy-Britanniától.

A szigetországban sorra jelennek meg újságcikkek Közép-Kelet-Európáról, így természetesen Magyarországról is, amelyek arra ösztönzik a briteket, hogy ne adják alább igényeinket, válasszák az olcsóbb, különleges és még felfedezésre váró európai országokat. Konkrét példákat hoznak fel az árak érzékeltetésére, amelyek valóban csábítóan hangzanak.

A bristoli Western Daily Press c. napilap december végén cikket jelentetett meg Magyarországról. Keith Ward újságíró a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével járt hazánkban. Az újságíró látogatásának célja az volt, hogy bebizonyítsa a briteknek, hogy az eurozónán kívül az ár/érték arány még az angol font gyengülése után is jónak mondható. A brit utazó közönség által elismert és kedvelt The Good Travel Guide országos magazinban pedig 2 oldalas cikk jelent meg „Luxus kevesebbért" címmel, amelyben a magyar fővárosra és a Budapest Winter Invitation kampányra hívják fel a figyelmet. A cikk hangsúlyosan kiemeli a gazdasági helyzetet tekintve rendkívül kedvező árakat.

A cikkek hatására a Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviseleténél óriási az érdeklődés Magyarország iránt, mind a sajtó, mind a lakosság részéről. Az MT Zrt. célja tudatosítani a britekben, hogy hazánk az euróövezeten kívül van, és a kedvező ár/érték arányt hangsúlyozva minél több utazót csábítani hazánkba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nőies-e még a nő, aki felvállalja: ugyanúgy vannak emésztési szakaszai, mint egy férfinek?

Nőies-e még a nő, aki felvállalja: ugyanúgy vannak emésztési szakaszai, mint egy férfinek?

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

PM: A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

PM: A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik