szerző:
travelline.hu

A világszerte sugárzott CNN World Report Magyarország turizmusáról mutatott be egy...

©

A világszerte sugárzott CNN World Report Magyarország turizmusáról mutatott be egy három perces összeállítást az augusztus 9-i hétvégén. A több száz milliós nézettségű műsor a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett észak-magyarországi tanulmányút nyomán született, amelyen a Magyarországra akkreditált külföldi újságírók (Hungarian International Press Association - HIPA) vettek részt májusban. A CNN összeállításában megszólaltatták Dr. Niklai Ákost, a Magyar Turizmus Zrt. elnökét, aki hangsúlyozta az egészség- és a kulturális turizmus növekvő szerepét Magyarország turisztikai kínálatában. Kiemelték továbbá, hogy az eddigi "hagyományos" úti célok mellett számos újdonság is várja az utazókat Magyarország turisztikai régióiban. 

A műsor egy rövid körkérdés után, melyben a Balatont nevezték meg a megszólaltatott magyarok a kedvenc nyári úti céljuknak, az észak-magyarországi régiót mutatta be a nézőknek mint figyelemre méltó, számos kuriózumot felvonultató utazási célállomást. A régió turisztikai kínálata a CNN összeállítás szerint is valóban különleges: felhívták a figyelmet a világörökségi tokaji borvidékre, valamint olyan egyedülálló látnivalókra, mint a mádi zsinagóga, a miskolctapolcai Barlangfürdő, vagy a Miskolcon nemrég megnyílt egyedülálló néprajzi magángyűjtemény. A képsorok között Budapest panorámája, a Balaton, Eger és Miskolc belvárosa, valamint a Miskolci Operafesztivál is helyet kapott. A Magyarország-reklámot, amely tovább erősítette hazánk pozitív turisztikai országképét a világban, a CNN ingyen sugározta.

A CNN Magyarországról szóló turisztikai ajánlómusorát az érdeklődők innen tölthetik le.

Észak-Magyarország turisztikai értékeiről - szintén a tanulmányút nyomán - korábban már több bel- és külföldi médium is beszámolt. A Der Standard népszerű osztrák napilap egész oldalas cikket jelentetett meg a látottakról, az Amerikai Kereskedelmi Kamara lapja, a Business Hungary júniusi számában pedig több oldalas beszámolót közölt. A Holland-Magyar hírportálon, a Hongarije Vandaag-on szintén olvasható volt egy beszámoló az útról, amelyen olyan jelentős fotóügynökségek is képviseltették magukat, mint a Northfoto, amely Közép- és Kelet Európa számos országának magazinjait, napilapjait, folyóiratait, televízió csatornáit és weboldalait látja el képekkel, a közel egymillió fotót tartalmazó archívumából.

Az észak-magyarországi tanulmányút az első állomása volt annak a sorozatnak, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a Magyarországon dolgozó külföldi újságírók részére szervezett, így a későbbiek folyamán is jó esély van arra, hogy Magyarország egyedülálló turisztikai értékei - nem fizetett, ám rendkívül nagy hírértékkel bíró reklámként is - bekerüljenek a világsajtóba.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kartellező elemgyártókra csapott le a GVH

Kartellező elemgyártókra csapott le a GVH

Német turisták haltak meg a madeirai buszbalesetben

Német turisták haltak meg a madeirai buszbalesetben

Nyilvánosságra hozták a Mueller-bizottság Trumpot tisztázó jelentését

Nyilvánosságra hozták a Mueller-bizottság Trumpot tisztázó jelentését

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Itt az első elektromos Aston Martin, ami 610 lóerős lett

Itt az első elektromos Aston Martin, ami 610 lóerős lett

Megégettek egy bangladesi lányt, aki szexuális zaklatással vádolta meg iskolaigazgatóját

Megégettek egy bangladesi lányt, aki szexuális zaklatással vádolta meg iskolaigazgatóját