szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A helyA Gresham Palota 2004-ben nyerte vissza régi pompáját.

A hely

A Gresham Palota 2004-ben nyerte vissza régi pompáját. Az 1906-ban átadott, Quittner Zsigmond tervei szerint készült, Maróti Géza, Róth Miksa és Jungfer Gyula által díszített szecessziós épület végre ismét régi fényében ragyoghatott. Mint ahogy a ház többi részében, úgy a kávézó belső terének kialakításákor is az eredeti századfordulós berendezést vették alapul. Letisztultság, a nemes egyszerűségben rejlő elegancia jellemzi.

A személyzet

A személyzet kifogástalan. Rendkívül udvariasan és szinte észrevétlenül tüsténkednek a vendég körül, figyelve a gesztusokra – a poharam sosem ürült ki, és amikor például plusz tányérra volt szükségem, mire kértem volna, már az asztalomra tették.

Az étlap

A Gresham Kávéház más-más menüt kínál ebédre és vacsorára – míg az előbbiből már rendelhetnek a vendégek, az utóbbit, a Páva népszerű fogásait is beemelve, most állítják össze. Kocsis Gergely éttermi igazgató elmondta, hogy a menünek éppen annyira igazodnia kell a Four Seasons szállodalánc nemzetközi irányelveihez, mint a helyi ízléshez. A már kész ebéd menüt főleg könnyedebb, ún. komfortfogások alkotják. De a kifejezetten magyar ízekre vágyó, elsősorban külföldi vendégek sem maradnak éhen: nekik külön kínálatot állítottak össze hazai fogásokból, melyek között ott a gulyásleves, a csirkepaprikás, de a bécsi szelet is. Bár a konyhát, az étterem bezárását követően továbbra is az olasz Simone Cerea vezeti, a magyar fogásokról nagyszerű magyar szakács, Lévay Ádám és csapata gondoskodik.

Monár Kata Orsolya teljes beszámolóját a HVG.hu Gasztronómia rovatában olvashatják

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!