szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Mindig hatalmas a sikere azoknak a listáknak, amelyek általában e-mailben szoktak keringeni...

Van, akinek ez sem elég jó
©

Mindig hatalmas a sikere azoknak a listáknak, amelyek általában e-mailben szoktak keringeni és ügyfélszolgálatok legviccesebb, legbutább panaszait, kérdéseit gyűjtik össze. A Telegraph nevű brit lap a Thomas Cook és az ABTA nevű utazási irodákhoz beérkezett utazói reklamációkból válogatta ki a szélsőségesen ostobákat, szép nagy csokrot gyűjtve a turisták irreális elvárásaiból.

Afrika majdnem mindannyiunk számára félelmetes, idegen világ, de akadnak, akik a vadvilágnak egy egészen speciális vetületét tartják riasztónak. A kötelező szafaritúrán egy ifjú házaspár férfi tagja arra panaszkodott egy meglehetősen izgatott elefánt hatalmas hímtagja láttán, hogy az állat és annak csatolmánya tönkretette a nászútját, mert “alkalmatlannak” érezte magát tőle. De hogy ne csak a férfiak köréből merítsünk, egy női panaszos szerint “a topless napozást be kellene tiltani. Elrontotta a nyaralásom, hogy a férjem folyton más nőket bámult.” 

Ő nem reklamálhat
©

Akadt olyan, aki a kákán is csomót nemes hagyománya keretében arra panaszkodott a tenger mellett, hogy a part “túl homokos” volt, egy másik utazó a homok színét kifogásolta, szerinte a brosúra fotóin nem pont olyan volt, mint az életben. Egy nyilvánvalóan félénk reklamáló meggyanúsította a szálloda személyzetét, hogy bezárták a szobájába. Némi magyarázkodás után kiderült, hogy a hölgy a “ne zavarjanak” táblát értelmezte félre. 

Még ennél is nagyobb meglepetések érhetik az óvatlan utazót, ha tájékozatlanul indul el. Az egyik csalódott ügyfél például felrótta az utazási irodának, hogy hiába vásároltak 5 euróért Ray Ban napszeműveget egy utcai árusról, rá kellett jönniük, hogy csak egy hamisítványt kaptak a pénzükért. Az évszázad felfedezése, mondhatni.

Ha azt hinnénk, ennél nem lehet rosszabb, tévedtünk. “Senki nem mondta nekünk, hogy a tengerben halak is lehetnek. A gyerekek megijedtek” - reklamált egy aggódó szülő, aki valószínűleg nem nagyon figyelt a biológia órákon és az ismeretterjesztő csatornákat sem kedveli túlzottan. De még a Némó nyomábant sem nézte meg, pedig már abból is alapvető ismerekhez jutott volna a tengeri faunával kapcsolatosan. 

A halak mellett a szúnyogok is tudnak még újat mutatni, az egyik panaszost például megcsípte egy példány. Pedig azt hittük, hogy a külföldi szúnyogokat legalább már megregulázták, de ezek szerint továbbra is vért szívnak. 

Ha zárva, akkor zárva
©

Nem csak az állatvilág képviselői érik meglepetésként a látogatókat. “Túl sok itt a spanyol. A recepciós spanyolul beszél. Az étel is spanyol. Túl sok az idegen.” - ez akár vicc is lehetne a britek utazási attitűdjéről, de az iménti panasz teljesen komoly. A mediterrán világ speciális szokásai egyébként is felháborítóak, sokkal alkalmazkodóbbnak kellene lennie arrafelé a népeknek: "Lusták a helyi boltosok, hogy bezárnak délután. Gyakran szükségem van rá, hogy megvegyek bizonyos dolgokat a 'szieszta' ideje alatt – be kéne tiltani.”

Az utazási irodák és a szállodák a családi életben beállt változásokért is felelőssé tehetők, legalábbis néhányan így gondolják. “A vőlegényemmel kétágyas szobát foglaltunk, de franciaágyas szobát kaptunk. Most önöket tesszük felelőssé azért a tényért, hogy terherbe estem. Ez nem történt volna meg, ha azt a szobát kapjuk, amit lefoglaltunk.” - állt az egyik meghökkentő panaszban. Talán még gyerektartási pert is indítanak a szálloda ellen? 

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata

Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata

Közel száz ember előtt zajlik a héten a külügy Misszióvezetői Értekezlete

Közel száz ember előtt zajlik a héten a külügy Misszióvezetői Értekezlete

MTA Elnökség: Tiszteletben kell tartani az egyetemi autonómiát

MTA Elnökség: Tiszteletben kell tartani az egyetemi autonómiát