szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ötcsillagos és ötcsillagos között hatalmas különbségek lehetnek.

Kattinton a képre egy virtuális túrához
©

Ötcsillagos és ötcsillagos között hatalmas különbségek lehetnek. Még ha a nagy sztárokat nézzük is, nehéz összehasonlítani például a Greshamet a Kempinskivel, annyira eltérő a két hely jellege, egyetlen közös van bennük, a minőség. Ügyes tervezéssel, megfelelő szolgáltatásokkal azonban a leghátrányosabb adottságokból is ki lehet hozni a színvonalat.

Be kell vallanunk, komoly előíteletekkel érkeztünk a Hilton Nyugati pályaudvar melleti épületébe. Luxusszálló egy plázában, ráadásul ebben a plázában, a vonatok és a Váci út között? Ez valami vicc – gondoltuk. Nos, az első benyomásaink sem voltak sokkal jobbak, a Hilton Budapest WestEnd lobbyja inkább hasonlít arra, ahogy egy első osztályú várótermet elképzelünk -  hangsúly persze a képzelődésen, mert Magyarországon azért nem gyakori még a legvipebb helyen sem, hogy kristálycsillárral várják az ügyfeleket. De hamarosan megjelenik egy cikkünk a különböző légitársaságok által a business kategóriájú utazóknak nyújtott szolgáltatásokról, ezért van némi fogalmunk a lehetőségekről, úgy különben.

Kattintson ide, ha több fotóra is kíváncsi!
©

Szóval a plázás Hilton belépéskor még egyáltalán nem túl meggyőző, az átutazó filing a lobbyhoz biggyesztett kávéházban is folytatódik, ez a hűvös, retro bőr-fa kombináció ugyan most divat, de mi nem tudtuk megkedvelni. A Zita café ettől függetlenül népszerű bizonyos körökben és ha másoknak is annyi lazacot tesznek a bagelébe, mint a miénkbe, akkor már tudjuk is, miért. A folyosókat és a szobákat járva, amelyek korrektek, de minden, az ötcsillagos helyeken megszokott csillogástól és elegenciától mentesek, arra próbáltunk meg választ találni, miért is szállnak meg itt az emberek.

Az egyik ok természetesen pont az, ami miatt annyira negatívan közelítettünk a szállodához, mégpedig az elhelyezkedés. Közel mindenhez, a tömegközlekedés felülmúlhatatlan, parkolóval remekül állnak – a megközelíthetőség elsőrangú, ez nem vitás. Aztán nem véletlenül került ide ez a szálloda, gondos tervezés, felmérés előzte meg a létrehozását. A környéken tett séták, bevásárlókörutak közben talán nem mindenki vette észre, de a Váci út belső része számos irodaházat termelt ki az elmúlt években, amelyek természetesen rengeteg külföldi vendéget, nem magyar dolgozót, sajtótájékoztatót, konferenciát és egyéb rendezvényt jelentenek a vendéglátóipar számára.

Még több fotó galériánkban, kattintson!
©

Minél közelebb van egy szálloda az igényekhez, annál több esélye van rá, hogy kielégítse azokat. A nyugati Hiltonnál közelebb lenni pedig képtelenség, úgyhogy a szálloda sikere tulajdonképpen kódolva volt. A 2-3 napos látogatások mellett nem ritka a több hónapig a hotelben vendégeskedő ügyfél sem, sokan közülük reggelente csak átsétálnak az út másik oldalára, amikor munkába mennek. (Már csak rájuk gondolva sem ártana egy gyalogátkelő az üzletközpont középső bejáratánál.)

A plázás Hilton erőssége az elhelyezkedés mellett a kiszolgálás, a mai, válsággal terhes időben egyre kevesebb helyen biztosítják a 24 órás room service-t, ami itt még mindig elérhető és a vendégek láthatóan értékelik is.

De mit nyújthat a pesti Hilton a mezei polgároknak, akik sem sajtótájékoztatót, sem konferenciát nem akarnak szervezni?  Ahogy a szálloda léte nem ismert sokak számára, ugyanúgy kevesen tudnak a hotel étterméről, ami pedig valóban egyedülálló lehetőségekkel rendelkezik a belvárosban. Az éttermet a tervező, aki egyébként ugyanaz a Finta József, akit annyit szidtunk már (és fogunk is), de láthatóan vagy hallgat az irodájában dolgozó fiatalokra, vagy tanult korábbi hibáiból, a legfelső szintre, az épület “spiccére” helyezte.

További képek itt, kattintson!
©

Ezzel létrejött egy tökéletesen szeparált, világos, a város felett lebegő tér, amelyet méretes terasz és növények vesznek körbe. A terasz egyébként folytatódik a szállóvendégeknek szánt VIP lounge előtt is, ami szintén fontos vonzerő az üzletemberek számára.

A belsőépítész nem vonta el a figyelmet mindenféle faxnikkal a kék égről és a zöld bokrokról, így szinte egy kis kerttel rendelkező, külterületi épületben érezhetjük magunkat. Mivel az étterem a szállodától tökéletesen leválasztható, ideális helyszín olyan rendezvényekhez, ahol az intimitás fontos lehet, például esküvőkhöz. Hangsúlyoznánk, hogy mindez a város közepén, megfelelő parkolóhellyel, ahonnan az egész násznép könnyedén hazajuthat a leghevesebb muri után is. De szerintünk egyszerű, kellemes családi vagy romantikus étkezésekhez is tökéletes hely, bár a konyhát nem tudjuk minősíteni, az egy későbbi cikk dolga lesz.

A Hilton Budapest WestEnd talán legmegkapóbb tulajdonsága az őszintesége. Igen, egy pályaudvar van a hátam mögött, igen, egy riasztó forgalmú útra néznek az ablakaim. Na és? Nem minden a panoráma, az aranyozás és a történelmi múlt, néha a tartósan korrekt kiszolgálás is elég. No meg a terasz, azt azért ne felejtsük el.

-KM-

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Tarolt az ellenzék Miskolcon - őket is meglepte az eredmény

Tarolt az ellenzék Miskolcon - őket is meglepte az eredmény

A 3 és feles metró - Duma Aktuál best of önkormányzati kampány

A 3 és feles metró - Duma Aktuál best of önkormányzati kampány

Gyurcsány: Ez a Fidesz Waterloojának kezdete

Gyurcsány: Ez a Fidesz Waterloojának kezdete

A Viszkist megbüntették, aztán ivott egy whiskyt

A Viszkist megbüntették, aztán ivott egy whiskyt

„A Fideszre akarsz szavazni, ugye?” – kiabálta a szavazatszámláló

„A Fideszre akarsz szavazni, ugye?” – kiabálta a szavazatszámláló

A pihenőhelyen kapcsolták le a bolgár brutáltrélert – videó

A pihenőhelyen kapcsolták le a bolgár brutáltrélert – videó