szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Következzen tehát Ne York legérdekesebb kerületének ajánlója, a...

Az éjszakai fények városa
©

Következzen tehát Ne York legérdekesebb kerületének ajánlója, a tíz legérdekesebb látnivalóval:

1. Éjszakai fények
Ha szerencsénk van, a New Yorkkal való első találkozásunk az esti órákra esik. Ekkor ölti fel a város igazi ékszereit, ekkor borulnak Manhattan felhőkarcolói színpompás neonfényekbe. A Brooklyn hídon át érkezve nemcsak az épített környezet szépsége lenyűgöző, de az európai léptékekhez szokott utazót mellbe vágják az amerikai méretek is.

2. Central Park
A felhőkarcolók árnyékában található New York leghíresebb parkja, a Central Park. Szinte minden napszakban látni itt sportos new yorkiakat, ahogy köreiket róják, de más célból is érdemes felkeresni, hiszen otthont ad a Metropolitan Múzeumnak és egy állatkertnek is. 

A Central Park kötelező látnivaló
©

3. Fifth Avenue
Ha szeretnénk megtapasztalni a valódi manhattani életérzést, egyszerűen sétálgassunk utcáin – erre kiváló színhely lehet a Fifth Avenue, mely számos látnivaló mellett elhalad. Térjünk be boltjaiba, kövessük Holly Golightly-t a Tiffanyba, vagy együnk egy hot dogot egy utcai árusnál.  

4. Múzeumok
Ha valaki maradéktalanul végig szeretné nézni a new yorki múzeumok kínálatát, kénytelen lesz a városba költözni. A Metropolitan Múzeum a világ egyik leghíresebb múzeuma, melynek többek között gazdag egyiptomi, görög, római, távol-keleti és iszlám gyűjteménye van, de rendkívül érdekes a hangszer-, a ruha-, a fegyver-, és a fotókollekciója is. A modern művészetek szerelmeseinek a Guggenheim Múzeum jelenthet izgalmas kalandot – a kiállítások mellett az azoknak helyet adó épület is figyelmet érdemel. A természettudományok kedvelőinek a New York Hall of Science kiállításai lehetnek érdekesek. 

A Broadway fényei
©

5. Broadway
A Broadway az amerikai színjátszás fellegvára. A 42. és az 53. utca közötti szakaszán található a színházi negyed, ahol a legnépszerűbb sikerdarabokban világklasszis színészeket láthatunk.

6. Rockefeller Center
A gyönyörű art deco Rockefeller Center, mely tulajdonképpen egy nagy bevásárolóközpont, karácsony tájékán a legérdekesebb – ekkor állítják fel ugyanis a hatalmas karácsonyfát, mely ma már a hely szimbólumává vált. Előterében korcsolyaórákat vehetünk ez idő tájt vagy elkölthetünk egy kellemes ebédet egyik éttermében.

7. Time Square
A 42. utca és Broadway sarkán található Time Square neon reklámjairól híres, melyek estére egészen különleges ruhába öltöztetik a teret. A hely éjjel-nappal tömve van turistákkal, akik nemcsak a mozgó kivetítőkben gyönyörködnek, de vásárolgatnak is a legkülönfélébb boltokban. 

Csodás kilátás odafentről
©

8. NYC Food
New York a gasztronómia igazi fellegvára. Itt találkozik a világ valamennyi nemzetének konyhája, jobbnál jobb éttermekben ismerkedhetünk velük. Természetesen nem szabad elfeledkezni az amerikai kedvencekről sem, melyeket akár az utcán is megkóstolhatunk: hot-dogot, perecet és cukrozott magvakat szinte minden sarkon vásárolhatunk.

9. Ellis Island és a Szabadságszobor
A Szabadságszobor szintén a város egyik jelképe. A 25 percenként iduló komppal  a Liberty Islandon kívül érdemes Ellis Islandra is ellátogatni, ahonnan fantasztikus rálátás nyílik a szoborra. Ellis Island az egykori bevándorlók első állomáshelye volt, melyre az Amerikai Bevándorlási Múzeum emlékeztet.

10. Empire State Building
A város másik szimbóluma az Empire State Building, melyről 320 méter magasságban gyönyörködhetünk a Manhattanre nyíló lélegzetelállító kilátásban. Érdemes az esti órákban felkeresni, mert ilyenkor nemcsak az amúgy több órányi sorbanállási idő rövidül le, de a kivilágítás miatt az élmény is sokkal maradandóbb.

Bonus Tipp 
Ha a Nagy Almába látogatunk, a költséghatékonyság fokozása érdekében érdemes Explorer, City vagy New York Pass-t vásárolni. A 30 napig felhasználható Explorer Pass tulajdonosai három, öt vagy hét látványosságot tekinthetnek meg nagy kedvezménnyel, a 9 napig használható City Pass 6 látványossághoz, míg az egy, két, három vagy hét napra vásárolható New York Pass korlátlan számú látnivalóhoz biztosít belépést.

Molnár Kata Orsolya

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ma is használható a több mint 2000 éves napóra, ami az ókori Rómából maradt ránk

Ma is használható a több mint 2000 éves napóra, ami az ókori Rómából maradt ránk

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél