szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A második világháború előtt is szállodák voltak a Dunaparton, talán nem ennyire magasak és egészen biztosan szebbek...

Tekintse meg galériánkat!
©

A második világháború előtt is szállodák voltak a Dunaparton, talán nem ennyire magasak és egészen biztosan szebbek, mint a mostaniak, egyébként meg mostanra megszoktuk már őket. Mégis, valahogy mindig kívülállók maradtak, fennhéjázón trónoltak a mi sétányunk mellett, nem véletlen, hogy a környzetébe sokkal jobban betagozódott Kempinski a magyarok között jóval népszerűbbé vált, legalábbis nekünk ez a benyomásunk.

A Lánchídhoz közelebb eső, akkor még Fórum Hotelnek nevezett (emlékeznek arra a cukrászdára? de jó is volt) szálloda 1981-ben nyitott meg és a fintai hagyományokhoz híven már akkor is elavult volt a dizájn tekintetében. A helyzet azóta sem javult és kívülről valószínűleg nem is fog, iszonyú költség lenne a homlokzatot jelentősen átalakítani, és talán nem is érdemes, hiszen a most már az Inter-Continental lánchoz tartozó hotel anélkül is népszerű szolgáltatásai és adottságai miatt.

Tekintse meg galériánkat!
©

Első látásra a lobby is kissé divatjamúlt, de talán jól van ez így, vagy egyszerűen nekünk semmi sem jó, hiszen a szomszédos Marriott éttermét aztán igazán megmodernizálták és azzal sem voltunk elégedettek. A becenevén “interconti” közösségi terei azonban az általunk kevéssé kedvelt barna faburkolat ellenére működnek, a hangulat intim és kellemes, eddigi látogatásaink során talán itt üldögéltünk volna a legszívesebben hosszasan. 

A belsőépítész mellett ebben bizony van némi szerepe a sokat emlegetett tervezőnek is, mert egyértelmű, hogy a tér arányai a kilátással kombinálva pozitív hatással vannak a látogatókra és ezzel igen csak keveset mondtunk. Ha hinnénk a keleti lakberendezési teóriáknak, azt gondolnánk, jó a feng-shuija vagy az aurája vagy amije szokott lenni egy helynek.

Igen, a kilátás - arról nem szabad és egyébként nem is lehet megfeledkezni, mert ott van mindenütt, szinte már giccses, mint a vetített háttér a régi romantikus filmekben, képtelenül szép. A budapesti Inter-Continental több alkalommal meg is kapta a legjobb kilátás díját, bizonyos pontokról egyszerre látható a Lánchíd, a vár és a Gellért-hegy. 

A lehetőség legjobb kiaknázása érdekében az ablakok mindenhol hatalmasak, a szobákban még kissé fura érzése is lehet az embernek, mivel az alapterület általában nem túl nagy, az üvegfelület viszont ahhoz képest még nagyobbnak tűnik, de hát nyilván ezért is jönnek ide a vendégek, erre vágynak. Szerintünk a kilátás valódi élvezetéhez belső térre is szükség van, ellenkező esetben a látvány kétdimenzióssá válik, de mint tudjuk, nekünk semmi sem elég jó. A szobák különlegessége, a karnyújtásnyira lévő királyi vár mellett, fura alakjuk, ez valószínűleg a legoptimálisabb térkihasználás miatt alakult így.

Tekintse meg galériánkat!
©

Ahol azonban egy szavunk nem lehet a tér és kilátás élményre, az a szálloda VIP részlege, ahol igazán nem sajnálták sem a négyzetmétereket, sem a pénzt. Egy csöppet hűvösre sikeredett a minimál design, amivel kapcsolatban meg szeretnénk jegyezni, hogy egy szállodának - persze szerintünk - semmiképpen sem szabad a legdivatosabb stílust választania, mert túl hamar elavulttá válik. Mégis,  az egyszerű vonalaknak köszönhetően világos és tágas a terület, remek hátteret nyújtva a 180 fokos panorámának. Ha közel megyünk az ablakhoz, a látványnak részévé válik egy óriási kavicsos terasz is, amely azonnal felkeltette érdeklődésünket. Nehéz elképzelni, hogy 81-ben még nem fogták fel, micsoda lehetőségeket rejt egy több száz négyzetméteres dunaparti, belvárosi terasz, de úgy tűnik, mégis elegendőnek tartották, ha felszórják sóderrel. Pedig micsoda bulikat lehetne ott rendezni, ha a födém megfelelő lenne.

Ha már bulinál tartunk, a szokásos vasárnapi brunch és egyéb rendezvények mellett az Inter-Continental egy egészen érdemes eseménysorozatot indított el: főzőleckéket adnak gyerekeknek. Nem kell persze semmi komolyra gondolni, csak mókás kis sütisütésekre, de bizonyos körökben rendkívül népszerűek a szálloda bababulijai. Ha minket az anyukánk ilyen helyekre hordott volna annak idején...

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Munka nélkül maradtak a matadorok, jótékonysági bikaviadalt rendeznek a megsegítésükre

Munka nélkül maradtak a matadorok, jótékonysági bikaviadalt rendeznek a megsegítésükre

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból