szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kezdünk el senkit sem győzködni, hogy miért érdemes ruhákat...

Nem kezdünk el senkit sem győzködni, hogy miért érdemes ruhákat vásárolni, aki nem érzi, mennyire meg tud változtatni egy nőt egy igazán szép darab, annak hiába beszélünk. Induljunk el tehát onnan, hogy ruhában lenni jó, a ruha szép és reggel még időt is lehet vele spórolni, mert kevesebbet kell gondolkodni a szekrény előtt.

©

A 2009-es őszi trendek elvileg a ruhákra is vonatkoznak, a negyvenes évek klasszikus vonalai, a nyolcvanas évek retroja és az idióta szegecses-csillogós anyagok itt is megjelennek, de mi azon a véleményen vagyunk, hogy jobb ignorálni őket. Ha ruhákról van szó, akkor az elmúlt év hőse egyértelműen nem egy divattervező, hanem egy politikus felesége, mégpedig Michelle Obama, az Egyesült Államok első asszonya. Megemlíthettük volna már a kardigánoknál is, hisz köztudott, mennyire szereti az elnökné a gombos pulóvereket, de talán még nagyobb hatással volt a ruhavásárlásokra a világban. A többek által máris divatikonnak kikiáltott Michelle O. ugyanis látványosan kerüli a más politikusfeleségek által oly kedvelt kosztümöket, viszont rengeteg hipernőies ruhát visel. Ami rendkívül okos húzás, hiszen a first lady magassága a becslések szerint valahol 180 centi körül járhat, úgyhogy meg kell gondolnia, mit vesz fel. Az általa legtöbbször viselt derékbaszabott, lefelé bővülő, ujjatlan ruhák remekül megoszják az alakját, kisebbítik, a minták és az erős színek szintén kedvezően befolyásolják a látványt. 

Persze aki ragaszkodik a legfrissebb divat viseléséhez, az válogathat az őszi kollekciókból, a legolcsóbb márkák is felsorakozatják a luxusboltok kínálatát, úgyhogy senkinek nem kell válltöméses, flitteres miniruha nélkül tovább élnie. Aki viszont nem csak egy szezonra szeret vásárolni és esetleg úgy érzi, elég széles a saját válla is, az vehet és viselhet egyszerűen csak szép ruhákat. Kedvenceink a hurkolt anyagból készült darabok, azokat ugyanis nem kell vasalni, ugyanez vonatkozik a jó minőségű vékony szövetre. Talán a folyamatosan népszerű átkötős ruha az, ami a legtöbb nőnek jól áll, attól függően, hogy hová esik a pont, ahol átkötik, jelentősen tudja befolyásolni az alakot. A minta sem mindegy, aki egyébként ragaszkodik az egyszínű holmikhoz, annak is érdemes legalább egy mintás ruhát beszerezni, mert egészen drámai hatást lehet vele elérni, tapasztalatból mondjuk. Az idén a minták területén a keleties az egyik menő változat, de tulajdonképpen csak az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát benne.

KM

>
Cikkünket a

Quelle logo cikkbe

szponzorálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!