szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Silk and Soya nevű étterem felszolgálói műszakkezdéskor megmérik testhőmérsékletüket, az étlapokat minden...

 

Van tökéletes védelem?
©

A Silk and Soya nevű étterem felszolgálói műszakkezdéskor megmérik testhőmérsékletüket, az étlapokat minden használat után megmossák és az étkezőteremben az asztalokat a szokásosnál egy kissé távolabb helyezik el egymástól.
   
Az épületben a mellékhelyiségeket úgy alakították ki, hogy a vendégeknek ne kelljen bajlódniuk az ajtókilincsek, a vízcsapok vagy a villanykapcsolók megérintésével. Az ajtó mindig nyitva van, a víz megindul, amikor valaki a mosdóhoz lép és a világítás bekapcsolódik, amikor valaki belép.
   
A felszolgálók sohasem érintik meg puszta kézzel az ételes tányérokat, helyette textilszalvétákat használnak. A tetőétterembe vezető felvonóban egy olyan adagolót szereltek be, amely fertőtlenítőt permetez szét, ha valaki a kezét nyújtja irányító gombjaihoz. Az ebéd és a vacsora csúcsidőszak között az étteremben több órán át szellőztetnek.
   
Cipri Quintas, az étterem 43 éves tulajdonosa elmondta, hogy 1.500 dollárt (280 ezer forint) fizetett egy spanyol tanácsadó cégnek a vírus elleni harc megtervezéséért, ráadásul a tágasabb termek kevesebb asztallal kisebb bevételt hoznak.
   
Tucatnyi étteremtulajdonos és más üzletember is érdeklődött azonban már nála a program beindítása óta.  Fernando Blazquez, Madrid egyik leghíresebb étteremtulajdonosának, Lucio Blazqueznek a fia hasonló lépések bevezetését tervezi a vendéglőjében, miután beszélt Quintasszal. A megelőzés minden módja pozitív hatással van a fejleményekre - állapította meg ifjabb Blazquez.
   
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) képviselői augusztus végén Madridban jártak egy új influenzával kapcsolatos tanácskozáson és felkeresték a Silk and Soya éttermet is, hogy pillantást vessenek az akciótervre.
   
Helyes irányban haladnak a dolgok és jó lenne, ha más éttermek is ilyen intézkedéseket foganatosítanának - állapította meg Guenael Rodier, a WHO egyik igazgatója, a helyszínen járt képviselők egyike.
   
Quintas hangsúlyozta, hogy minden tőle telhetőt megtesz, és reméli, hogy más éttermek és vendéglátóipari vállalkozások is követni fogják a példáját. Nem fedeztük fel a penicillint, csak megpróbálunk a dolgokon javítani - hangoztatta.

MTI

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Kósa szerint Németországban több újságírót tartóztatnak le, mint itt

Kósa szerint Németországban több újságírót tartóztatnak le, mint itt

Több mint 405 ezer koronavírus-fertőzöttről tudni Oroszországban

Több mint 405 ezer koronavírus-fertőzöttről tudni Oroszországban

Marxnak annyi, az NSZK-márkát várja az állampárti pince – "Eljött a paradicsom", 1990. május 30.

Marxnak annyi, az NSZK-márkát várja az állampárti pince – "Eljött a paradicsom", 1990. május 30.