szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

"Már nem meglepetés, hogy az élelmiszerárak, az üzemanyag vagy más vásárlás New Yorkban kicsivel több mint...

 

©

"Már nem meglepetés, hogy az élelmiszerárak, az üzemanyag vagy más vásárlás New Yorkban kicsivel több mint kétszeresébe kerül, mint az ország más részein" - olvasható a rangsorolásban.
   
A megélhetés költségeit mutató skála középértékként 100-as pontértéket Orlando és Milwaukee érdemelte ki, ehhez képest New York 214,7 ponttal bizonyult a legdrágább városnak.
   
A keleti parti nagyvárost Kalifornia három legnagyobb városa követi, San Francisco 162,9 ponttal a második, míg a harmadik és a negyedik helyen San José, illetve Los Angeles áll, 153,1 és 140,7 ponttal. Washington 138,5 ponttal az ötödik, Boston 130,6 ponttal a hatodik, Philadelphia 123,7 ponttal a hetedik. A legdrágább városok között szerepel még Seattle (121,7 pont), valamint Baltimore (120,9 pont).
   
A vizsgált 40 nagyváros közül Indianapolisban a legolcsóbb az élet, de az indianai város mellett a texasi Houstonban, a tennessee-beli Nashville-ben és Memphisben, illetve a Missouri állambeli St. Louisban is kedvező áron lehet élni.
   
Olyan metropoliszok, mint Detroit, Las Vegas vagy éppen Miami valamivel a középérték felett (103,8-106,5 pont között) de az élmezőnytől lemaradva kaptak besorolást. A ranglista elkészítésekor a Forbes az élelmiszerárakat, a lakásárakat, a gáz- és villanyárakat, a közlekedési költségeket, az egészségügyi szolgáltatások árát, valamint a tágabb értelemben vett szolgáltatások árát vette figyelembe.
   
Egy tubus fogkrém ára New Yorkban átlag 4,51 dollárba kerül, Indianapolisban mindössze 1,6 dollárba, Milwaukee-ban pedig 2,69 dollárba. A Forbes szerint New York lakóinak egy kétliteres kóla 2,17 dollárba fáj, az észak-karolinai Charlotte-ban élőknek viszont csak 1,1 dollárba kerül.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Az amerikai kormány szerint következményei lesznek, ha Navalnij meghal a börtönben

Az amerikai kormány szerint következményei lesznek, ha Navalnij meghal a börtönben

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát