szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Universal Studios filmgyártó cég alkotta a Psicho-t, a Madarakat, a Cápát, a Drakulát, a Halloweent, a Fűrészt, és...

©

A Universal Studios filmgyártó cég alkotta a Psicho-t, a Madarakat, a Cápát, a Drakulát, a Halloweent, a Fűrészt, és Hannibál-t is, tehát a horrorfilmek terén van némi tapasztalatuk. Amit azonban kevesen tudnak, hogy minden évben a Halloween szezonban ezek a rémfilmek élőben is átélhetőek Floridában, a Universal Studios vidámparkjában. A hideglelős eseményhez a hely többi parkja is csatlakozik különböző kísér(t)ő programokkal.

Az októberi és a novemberi Halloween programokat nem ajánljuk sem 13 éven aluliknak, sem félősebb felnőtteknek, mert itt nem olcsó dekorációról van szó, hanem multimillió dolláros trükkökről. Minden évben szeptember közepén Orlando és Tampa parkjai (még a vízi parkok is), őrületes transzformáción esnek át. Ami a Disney World-öt illeti, Hófehérke és Hamupipőke hirtelen gonosz mosolyt ölt, előkerülnek a denevérek és a bogarak, boszorkányok repülnek seprűnyélen, a parkok bepókhálósodnak és a Disney mozikból ismert antihősök felváltják Mikey és Minneyt a vendégfogadásban. Ez persze semmi, a félelmet sokkal inkább a Universal Studios és a Busch Garden garantálja egy olyan kalanddal, amelytől még évekkel később is rémálmaink lehetnek.

Universal Studios
Aki emlékszik még a félelemre és a hideg verejtékre, amely a hátán csordogált valamelyik horror mozi láttán, az el tudja képzelni, milyen élmény lehet Halloween-kor itt mászkálni. A cég ugyanazokat az effektusokat használja a Halloween éjszakáihoz, mint amelyeket a filmjeiben is alkalmaz, ehhez jönnek még az élő színészek, ijesztő díszletek, és a tonna számra használt szárazjég (műfüst). Az alkalomra szörnyek, mutánsok, mániákusok, halottak és egyéb rémek kelnek életre, az egész park maga a rémálom.

Ha belépünk, kiválaszthatjuk a végzetünket. Aki jobbra megy az tanúja lehet a Torzszülöttek cirkuszának, találkozhat Chucky-val a gyilkos babával és barátaival, és ha még életben van, akkor a Sikoly gyilkosa vagy a gyilkos repülő piranják biztosan végeznek vele. Aki egyenesen halad, az bemehet a Drakula és a Farkasember házába, ám ha érintetlenül ki tud jönni onnan, akkor Frankensteinnél, az átkozottak között biztosan elvérzik. A legbátrabbak (vagy a legszerencsésebbek?) mulathatnak is mielőtt rájuk köszönt a vég, az Apokalipszis a Rocky Horror Picture Show után érkezik, miután bebarangoltuk a Kannibálok Városát, persze ha csak előbb ki nem nyír minket a Fűrész.

A buli óriási, és hogy a vég előtti utolsó órákat ne sorbaállással töltsük, érdemes Halloween Horror Nights Express belépőt venni, 75 dollár/fő. A többi jegy árát, és a jegy kombinációkat ezen a weboldalon lehet megtekinteni. Amit tudni érdemes: Maszkokat a vendégek nem viselhetnek, a horrorházakban, nem lehet képeket, videót készíteni sem pedig dohányozni vagy enni, inni (nehogy félrenyeljünk rémületünkben).
 
Busch Garden
Florida legfélelmetesebb vidámparkja, a kizárólag idősebb gyerekeknek és kalandvágyó felnőtteknek alkotott Busch Garden ugyancsak átváltozik a Halloween szezonra. A Howl-O-Scream egy több, mint egy hónapig tartó fesztivál, némi szürrealista felhanggal, ahol mániákus gyilkosok, zombik, és szellemek köszöntik az odalátogatót. Ennek a partinak idén van egy kis szexi töltete is, hiszen a vámpírok mostanában nagyon népszerűek lettek, és erotikus oldaluk is egyre komolyabb teret nyer a klasszikus vérszomj mellett. 

A Busch Garden kísértet házainak mind egyedi témája van, emellett pedig komoly meglepetésekkel szolgálnak, minden fordulóban.  Az ez évi újdonság, a "Rekonstrukció: A doktor itthon van" című show, ahol Edger VonAngst doktor illeszti az emberi szerveket és testrészeket különböző bizarr kombinációkba. Ám azért a "Halálsor visszavág" show sem utolsó élmény, itt ugyanis a kivégzésre váró pszichopata gyilkosok szomjaznak a vérünkre.

A Howl-O-Scream jegyek ára 70 dollár, de kaphatóak különböző kombinációk is, további napokra, vagy az esti show és napi díj kombinációkra. További információt a ide kattintva,  vagy esetleg ezen a weboldalakon kaphatunk.


Ha elmegyünk a tengeren túlra egy kis borzongásért, akkor jó tudni, hogy a Halloween utáni időszak az egyik legcsendesebb szezon, érdemes tehát tovább maradni, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, hogy a többi parkot is bebarangolhassuk. A Disney novemberben különleges akciókkal kecsegteti az odalátogatókat, idén ingyen étkezés és ajándékutalvány jár annak, aki karácsonyi szezon előtt látogat Orlandóba, emellett 14 napi parkbelépőt is kaphatunk 7 nap áráért.

A hotelek is különböző kedvezményeket adnak, például egy olyan jól bejáratott olcsó és kényelmes hotel, mint a Best WesternUniversal Inn (amely közvetlenül a Universal Studios mellett van) már 12 000 Ft/szoba/éjtől kínál szállást. Ebben reggeli, ingyen internet és parkolás is van. Ami az utazást illeti, a British Airwaysnél egy négy tagú családnak 600 000 forint körül mozog a jegyár (ebben két gyerek jegy van, ami egy picivel olcsóbb, mint a felnőtteké), és a jegyhez kedvezményes autóbérlés is kapcsolható, amellyel ugyancsak tízezreket spórolhatunk, meg. Ha jól megnézzük a várható végösszeget, és összehasonlítjuk egy kéthetes átlagos európai nyaralás árával, a képlet szinte egyenlő, sőt talán még olcsóbban is kijöhetünk. Ez a nyaralás azonban garantáltan feledhetetlen lesz, ha szeretjük a rettegést.

Krisztina O'Brien

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Videón, ahogy egy londoni biciklis menet közben felrúg egy másikat

Videón, ahogy egy londoni biciklis menet közben felrúg egy másikat

Két stadion építése is drágult, de már a szemünk sem rebben az összeg láttán

Két stadion építése is drágult, de már a szemünk sem rebben az összeg láttán

Heccből kővel dobálta az autósokat

Heccből kővel dobálta az autósokat

Jakab Péter Orbánnak: Egyszerre lenne büszke önre Rákosi és Goebbels is

Jakab Péter Orbánnak: Egyszerre lenne büszke önre Rákosi és Goebbels is

Minden kiszivárgott a Huawei ütős új telefonjairól – infók, fotók, videók

Minden kiszivárgott a Huawei ütős új telefonjairól – infók, fotók, videók

Megbírságolhatják Cristiano Ronaldót

Megbírságolhatják Cristiano Ronaldót