szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ritka eset, hogy az utas és a biztonsági személyzet közös nevezőre jut, hiszen az egyiknek kényelmetlen, hogy a másik...

Ritka eset, hogy az utas és a biztonsági személyzet közös nevezőre jut, hiszen az egyiknek kényelmetlen, hogy a másik a munkáját végzi. A testszkennerek, a fokozott biztonsági intézkedések, a motozások és lemeztelenítések korában nem csoda, hogy néhányan tiltakoznak az egyébként gyakran erősen indokolt procedúrák ellen. A világhálón kering néhány eszeveszett ötlet, amely a figyelemfelkeltést, a heccelést, vagy akár a nyílt tiltakozást segíti, de előre figyelmeztetünk mindenkit: ezek nem csalnak mosolyt a biztonsági személyzet arcára, nem lesz jó vége a poénkodásnak, ha bármelyiket ki szeretnénk próbálni saját magunk is. Illetve csak nyugodtan, ha valamiért szívesen lemondanánk az utazásról...

©

Mindig is nagy divat volt saját bőröndünket valami egyedi matricával megkülönböztetni a többitől, ez általában kimerült valami látványos logóban, címerben, vagy monogramunk kiemelt betűiben. A Suitcase Stickers azonban olyan megoldást kínál a figyelemfelkeltésre, amely egészen biztosan másoknak is szemet szúr majd. A bőröndre ragasztható matricák ugyanis kifejezetten polgárpukkasztásra készültek, így lehet heroinnal teli bőröndünk, összekötözött nő a táskánkba bújtatva, vagy éppen egy teljes szex shop kínálata gondosan összecsomagolva. Messziről nézve tökéletesen élethű, okoz majd néhány kellemetlen pillanatot, abban biztosak lehetünk.  

©
©

Persze akadnak olyanok is, akik az öncélú heccelésen túlmenően szeretnének valami üzenetet közvetíteni a Nagy Testvér felé. A közel két éve működő és terjedő meztelenítő testszkennerek például igen komoly ellenállásba ütköztek, nem csoda, hogy hamarosan komoly kampányok is indultak a jelenség ellen, mint például a 4th Amendment ruhakollekció. Ennek részeként póló, melltartó, zokni és alsónadrág is kapható, amelyre fémfestékkel rányomtatták az Amerikai alkotmány negyedik kiegészítését (ez a magánszféra védelméről szól, a jogosulatlan megfigyelés és vizsgálat betiltását előírva - mindannyian tudjuk, hogy ez az alkotmányos jog a tengeren túlon meglehetően gyakran sérül), így a szkenneres vizsgálat közben valami ilyesmit látnak majd a biztonságiak a monitoron:  

©
©

Ha még komolyabb figyelmet igényel üzenetünk, akkor érdemes olyan szélsőséges eszközökhöz folyamodni, mint az Amnesty International, akik egy átlátszó bőröndbe csomagolt nő reptéri mutogatásával szerették volna felhívni a figyelmet az emberrablások és az emberkereskedelem aggasztó jelenségére. 

Tehát ha bajt keresünk, megkapjuk. Persze sok olyan történet akad, ahol nem keresték a bajt, mégis sikerült elszenvedni a biztonsági személyzet túlkapásait, erre számtalan nemzetközi, és néhány hazai példa is akad. A biztonság és a szabadság ellentéte pedig örök harc marad, azt már mindenki maga dönti el, hogy mit is tart fontosnak ezek közül. Legfeljebb nem engedik majd fel a gépre.

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett