Ilyen szigeteket vesznek a hírességek - képek, videó

Ilyen szigeteket vesznek a hírességek - képek, videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Bors őrmester megjelenésének évében 1967-ben 1700 fontért szigetet vásárolt magán Írország partjainál John Lennon, a...

A Bors őrmester megjelenésének évében 1967-ben 1700 fontért szigetet vásárolt magán Írország partjainál John Lennon, a legfőbb beatle családi búvóhelynek szánta a korábban lakatlan földdarabot. A familiáris hasznosítás Lennon válása miatt nem jött össze, de a Dorinish Island jó időre hippi tanya lett. Az énekes-előadó 1970-ben adta át brit hipsztereknek a szigetet, akik bő tíz éven át lakták a helyet. Lennon meggyilkolása után az új feleség, Yoko Ono 30 ezer fontért adta el az ingatlant, amely ezt követően természetvédelmi oltalom alatt alá került, és nem mellesleg Beatles rajongók zarándoklatainak egy stációjaként is szolgál azóta is. A kissé ridegebb égöv alatt fekvő szigetek egyébiránt nem számítanak kuriózumnak a Lennon példáján felbuzdult hírességek körében. Gene Hackman és Robin Williams, a Vanity Fair című újvilági magazin összeállítása szerint a Brit Columbia fennhatósága alá tartozó Golf-szigetekből vettek meg egyet-egyet. Az énekes Celine Dion is az északibb vidéket preferálja, ő a québeci Îles folyócskán vásárolt szigetnyi nyugalmat magának. 

John Lennon szigete
©

A celebek között azért persze mégis inkább a karibi, óceániai gyöngyszemek a kapósak. Egész sziget-kollekcióval büszkélkedheti például a mágus David Copperfield. Az illuzionista négy szigetéből a legnagyobb a Bahamákon található 150 hektáros Musha Caye, melyért 50 millió dollárt fizetett. A médiavarázsló mágikus üzleti érzékét jellemző, hogy ezt heti 325 ezer dollárért adja ki. Bérlője volt már a helynek például Oprah Winfrey és John Travolta is. Nem messze innen vett magának egy darab földi paradicsomot Leonardo di Caprio. Ő öt éve tulajdonolja Blackadore Caye-t. DiCaprio lakatlan szigetén – az All Property Management, illetve a Private Islands című újvilági szaklapok szerint – nem sokára pénzesebb földi halandók is nyaralhatnak majd. A sztár a Four Seasons hotellánccal kötött kontraktus szálloda-építésről.

Johnny Depp a Karib tenger kalóza című film forgatása alatt még hat évvel ezelőtt bukkant egy eladó szigetre, és nem sokat hezitált, mielőtt kifizette volna a 3,6 millió dolláros vételárat. A színész által Little Hall’s Pond Cay névre keresztelt 45 hektáros szigetnek öt különálló strandja van, melyeknek a sztár maga adott nevet - állítja a Vanity Fair. Az egyiket természetesen gyermekei anyjáról, az énekesnő Vanessa Paradisról nevezte el Paradis-nak, a másik kislányukról, Lily Rose-ról kapta nevét, a harmadik fiáról, Jackről, a negyedik pedig mentoráról, Marlon Brandóról. Az ötödik strandot Depp Gonzónak hívja az író Hunter Stockton Thompson tiszteletére, akivel miután Depp eljátszotta Thompsont a Félelem és reszketés Las Vegasban című könyvből készült filmben közeli barátságba keveredett. Mel Gibson szintén 2004-ben vásárolt saját szigetet, igaz, háromszor többért, mint Depp. A Fidzsi-szigetcsoporthoz tartozó földdarabot viszont a pletykalapok szerint Gibson válása elviheti. 

Johnny Depp szigete
©

Pamela Andersonnak még bírósághoz sem kell fordulni, ő gyermekei apjától Tommy Lee-től kapott – igaz, mesterséges – szigetet Dubajban. Az egykori playmate a világtérképet formázó The World Project-ből kapta meg Görögországot. Lee szerint azért, mert maga is hellén.

The World Project
©

Nicolas Cage – miután a válságra hivatkozva megvált bajorországi kastélyától – körme szakadtig ragaszkodik a 3 millió dollár értékű Bahamákon található szigetéhez. Cage elmondása szerint a legjobb az egészben, hogy zavartalanul sétálhat a parton. A Vanity Fair összeállítása szerint a magánsziget legfőbb vonzereje - amellett persze, hogy kellő mértékben státuszszimbólum -, hogy ott biztosan nem zaklatják a tulajt a fotósok, ráadásul befektetésnek sem rossz. Johnny Depp és Nicholas Cage a paparazzómentes parti séták, Copperfield pedig a szép summát hozó bérbeadhatóság okán rajong szigeteiért. 

Nicolas Cage szigete
©
Hozzászólások