Felújítják az ajkai kórházat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két pályázat keretében folytatódik az ajkai Magyar Imre Kórház korszerűsítése, 2014-ig több mint kétmilliárd forintot fordítanak az egészségügyi intézmény fejlesztésére - tájékoztatott a város alpolgármestere.

Horváth József (MSZP) közlése szerint uniós pályázati forrásból összesen 666 millió forintos beruházással felújítják az épület homlokzatát, hőszigetelését és kicserélik a nyílászárókat. A hatékony energiafelhasználást célzó projekthez az önkormányzat 166,5 millió forint önerőt biztosít, a fennmaradó részt, csaknem 500 millió forintot a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) finanszírozzák.

Mint elmondta, a struktúraváltást támogató infrastruktúra fejlesztésére 1,6 milliárd forintot fordíthatnak, a pályázat keretében korszerűsítik a diagnosztikai és más központi egységeket. Így a többi között a műtő, a betegirányítás, az intenzív- és a sterilezőrészlegek újulnak meg. 

A város csaknem 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a beruházáshoz, amellyel megoldódik az egyes fekvőbeteg-ellátó osztályok és a központi ellátó épületen belüli közvetlen kapcsolata is - tette hozzá az alpolgármester.