10+1 kihagyhatatlan trend erre a furcsa időjárásra

10+1 kihagyhatatlan trend erre a furcsa időjárásra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Décsi Juli
Tetszett a cikk?

Nem tudjuk, hogy nyár van-e, vagy tavasz, mindenesetre itt az idő, hogy felfrissítsük ruhatárunkat. Mely fazonok, stílusok, színek és trendek hódítanak itthon? Sorba vettük.

1. Csipke

A csipkeruha egyértelműen a nyár egyik legnagyobb kedvence lesz. Azért is nyerő darab, mert sokféle stílusban viselhető, magassarkúval és kistáskával buliban, saruval és tarisznya-táskával fesztiválon, vagy akár csizmával és farmerdzsekivel egy hűvösebb nyári éjszakán.

©

2. Op-art

Az op-art optikai művészetet jelent, az ember térérzetének befolyásolását különböző geometriai formák és minimal art-vonások segítségével érik el. Főként a fekete és fehér színekkel játszanak a divattervezők. A fekete-fehér színkombináció most egyértelműen uralja a nagy divatházak és a fast-fashion boltok kínálatát egyaránt. E két szín függőleges csíkos kombinációja akár blézeren, csőnadrágon vagy ingen abszolút telitalálat.

©

3. Hasat ki!

Újra rivaldafénybe kerül has. Magas derekú szoknyákat és sortokat, rövid toppal kombinálhatjuk, és még ha villantósak is a darabok, az egyszerű vonalvezetés, a letisztult formák kompenzálja a hatást: így nem lesz túl kihívó az összeállítás.

©

4. Keyhole-cut

Főként a fülledt nyári éjszakákon hódíthatunk az úgy nevezett keyhole-cuttal. A 90-es évek végén élte reneszánszát a "likas" ruha, most újra elővették az alapokat, és modernizálták a szabást.

©

5. Modern art

Különböző modern művészeti elemek, grafikák jelennek meg printként, mintaként a ruhákon, felsőkön, nadrágokon. De ezek közül is a mintás nadrág egyszerű felsővel kombinálva a legjobb választás a lazább hétköznapokra.

©

6. Neon

Ebben a szezonban főként a kiegészítőkben jelennek meg a neonszínek. Cipőt, táska, nyaklánc, karkötő még az elegánsabb, fekete ruhákat is feldobja és vagányabbá teszi.

©

7. Metálhatás

Minden, ami fémes hatású, legyen ezüst, arany vagy bronz, azt bátran vegyük le a boltok polcairól.

©

8. Ombre

Tavaly nyáron az ombre-őrület még csak a frizuráknál jelent meg. Most már a divatiparba is beszőtte magát. Ezúttal a fentről lefelé sötétedő színátmenet a menő, így a világos részek lesznek az arc és nyak körül, a sötétebb árnyalat a kényesebb részeknél. Így előnyös öltözet lehet azoknak is, akiknek van takargatnivalójuk.

©

9. Keleti minták

A keleti kultúrából, keleti mintákból inspirálódott több tervező is, bár a motívumokat sokszor modernebbé, európaibbá tették, de az egzotikus hatás megmarad.

©

10. Szafari stílus

Még mindig tartja magát a szafari stílus, az afrikai melegre kiképzett darabok nálunk is alkalmazhatóak, minden évben különböző árnyalatokkal, formákkal és kiegészítőkkel dobják fel a kínálatot.

©

+1. Statement kiegészítők

Minden, ami nagy, színes, köves, de nem strasszos az mehet a nyakba.

©