Videó: 44 év börtön után csodálkozott rá a világra egy férfi

Videó: 44 év börtön után csodálkozott rá a világra egy férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Otis Johnson 25 évesen került börtönbe, és csak idén, 69 évesen szabadult - a mindenhol felbukkanó kijelzőket, az okostelefonokat és a színes üdítőket is furcsának találja.

Az Al Jazeera készített egy rövid videót a 69 éves Johnsonról, akit 1971-ben ítélték 44 évnyi börtönbüntetésre emberölési kísérletért, miután megtámadott egy rendőrt.

A férfi először azt furcsállotta, hogy az emberek magukhoz beszélnek – egy kis időbe telt, amíg rájött, hogy ma így kommunikálnak az emberek az okostelefonjukkal és a headsetjeikkel. A gyalogosok közlekedésére is rácsodálkozott: "Nem is néznek fel, amikor sétálnak. Fogalmam sincs, hogy csinálják".

Johnson egy szupermarketben is látható a videón, ahol a hatalmas élelmiszer-választékot méltatja, olyan kifejezéseket használva, mint "őrült kaják" vagy "vicces vacsorák". Elmondása szerint megkedvelte a színes üdítőket is, mert olyanok még nem léteztek, mielőtt börtönbe vonult.

Nemrég a Tudtad-e? című karikatúra-sorozatban is feldolgozták a problémát, miszerint a börtönből szabadult emberek nagyon ritkán tudnak igazán visszailleszkedni a társadalomba.