szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Két-három éven belül valóság lehet a magyarok vízummentes...

Két-három éven belül valóság lehet a magyarok vízummentes utazása az Egyesült Államokba – jelentette ki April H. Foley amerikai nagykövet Budapesten.

Karen P. Hughes külügyi államtitkár a Közép-európai Egyetemen tartott előadása után a sajtó képviselőinek elmondta: a vízummentesség kérdésében Magyarország erős támogatást élvez Bush elnök részéről, aki szeretné, hogy ez mielőbb megvalósuljon. Az üggyel kapcsolatban April H. Foley, az Egyesült Államok Budapestre akkreditált nagykövete hangsúlyozta, hogy az idén 10,7 százalék körülire csökkent az elutasított vízumkérelmek aránya, és ezzel nagyon közel kerültünk a törvényben megfogalmazott tízszázalékos küszöbhöz. A részleteket egy amerikai és magyar szakemberekből álló munkacsoport dolgozza ki, hogy a vízummentesség mielőbb elérhető legyen.
 
Forrás: Turizmus  Online

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!