7 tipp azoknak, akik unják a szexet

7 tipp azoknak, akik unják a szexet

Utolsó frissítés:

HVG Extra Pszichológia Szerző:

HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

A szexuális vágy sok mindentől blokkolódhat.

A szex iránti unalomnak rengeteg oka lehet, most ahhoz adunk néhány tanácsot, hogyan közelítse meg a problémát. Ne feledjük, a „leblokkolt” szexuális vágy nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem szeretjük a társunkat.

1. Ha valami megváltozott a szexuális életében, vegye észre, ne dugja homokba a fejét.

2. Derítse ki, hogy a szex megritkulása, elmaradása nem valamilyen szexuális probléma következménye-e: például potenciazavar, a magömlés- és az orgazmus zavara, fájdalmas közösülés, hüvelygyulladás.

3. Keressen válaszokat az olyan kérdésekre, mint például: mióta is hiányos a nemi életünk? Történt-e abban az időben fontos változás: munkahelyváltás, betegség, súlygyarapodás vagy fogyás? Mikor voltak utoljára kettesben kikapcsolódni? Történt-e változás az érzelmi életükben?

Merje kimondani!
©

4. Ha nem „mint a testvérek” élnek együtt, hanem még férfiként, illetve nőként tudnak egymásra nézni, akkor nincs nagy baj. Ilyenkor hasznosak azok a már jól ismert tanácsok, hogy mind több időt töltsenek egymással, figyeljenek a külsejükre, dobják be a fantáziájukat.

5. Ha már eljutott valaki odáig, hogy pszichológust keres fel, ám a párja nagyon ellenkezik, és ennek nem a pénz vagy a gátlásosság az oka, akkor talán a vágy nélküliség hátterében olyan valami rejlik, amit a partnere nem szeretne, ha kitudódna (például egy másik partner).

6. Ha kiderül önmaga számára, hogy a vággyal együtt elmúltak az érzelmek is, merje ezt is kimondani!

7. Ne akarjon se a havernak, se a barátnőnek, de még ennek a cikknek sem megfelelni: a saját habitusának, temperamentumának megfelelően élje az életét, a szexualitását.

Bede Zsuzsanna szexuálpszichológus írásához hasonló témában – a szexről, a szenvedélyről – itt olvashat. Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely a testvérekkel foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, ajándékba elküldjük a Tesztkönyv – 64 önismereti teszt című könyvet. Aktuális lapszámunkat meg is rendelheti. Ha érdeklik a pszichológiai témák, lájkolja a HVG Extra Pszichológia Facebook oldalát!

Hozzászólások