szerző:
hvg.hu

A Rolling Stones-nál aligha van ismertebb működő rock zenekar. A nem hardcore rajongók számára a Stones első számú képviselője Mick Jagger. Most mégis az inkább groteszk, mint szexis Keith Richards-szal hirdeti bőröndjét a Louis Vuitton, meglehetős megdöbbenést keltve ezzel.

Hogyan jutott a minden bizonnyal remekül jövedelmező szólószerepléshez Richards? A válasz egyszerű: Johnny Depp révén. Volt ez az igencsak túlértékelt, de anyagilag bizonyítottan sikeres filmtrilógia a Karib-tenger kalózaival, ahol Depp a zavarba ejtő viselkedésű, ám igen szórakoztató kalózkapitányt adta, még egy Oscar-jelölést is begyűjtött a szereppel. Amikor az alakítás hátteréről kérdezték, Depp azt állította, Keith Richardsról mintázta a furcsa kalózt és ezzel megkezdődött a Stones gitáros bulvárkarrierje. Hirtelen mindenki kíváncsi lett Richardsra, aki az elején nem igazán tudott élni a lehetőséggel, előfordult, hogy kénytelen volt visszavonni egy-egy nyilatkozatát. Richards népszerűsége azzal tetőzött, hogy szerepet kapott a kalózós sorozat harmadik részében, ahol Depp apját alakította – mérsékelt átéléssel, de ez mit sem ártott újdonsült karrierjének. A folyamat végső állomásaként Keith Richards a Louis Vuitton luxusmárka arca lett egy hirdetés erejéig, amivel ismét sikerült meglepni a közönséget.

Az egyszerre intellektuálisra és sejtelmesre hangolt fotó Annie Leibovitz sztárfotográfus keze munkája, és valószínűleg nem rajta múlt, hogy a hirdetés fogadtatása elég ambivalensre sikerült. Bár a Vuitton nevében Antoine Arnault azt állította, hogy Richards „globális ikon, inspiráció milliók számára”, azért nehéz lenne egy aszott rockert egy lapon emlegetni például Gorbacsovval, aki szintén a nem-modell luxuskampány egyik résztvevője volt. A gitáros a pénzt is nemes célra fordította kivételesen, állítólag a hirdetésért kapott honoráriummal Al Gore klímaváltozási szervezetét támogatta.

A Vuitton rajongása és a hirtelen támadt jófiú imázs ellenére többen kifejezetten csalódottak voltak a rocker és a luxus párosítása láttán. A Financial Times elemzője megdöbbent, és szerinte Richards nem az az ember, akinek bármelyik holmiját megkívánná az ember. A Guardian zenebloggere kifejezetten a rock and roll elárulásaként értékelte a reklámban való részvételt. Ugyan a Vuitton valószínűleg végzett előzetes felméréseket a Richards hirdetés fogadtatásával és hatásával kapcsolatban, egy internetes szavazás alapján eléggé mellényúlhattak. Az olvasók több mint 85 százaléka ugyanis nem vásárolna olyan táskát, amit Keith Richards hirdetett. De talán ők nem is tartoznak a célcsoportba.

MTI Kult

A Rolling Stones nem okozott csalódást

A várakozásoknak megfelelően óriási sikert aratott a Rolling Stones kitűnő koncertjével péntek este a Puskás Ferenc Stadionban. A legendás együttes két órát játszott, produkcióját hatalmas ovációval fogadta a körülbelül ötvenezer fős közönség.

hvg.hu Kult

Keith Richards a Louis Vuitton új arca

Még egyetlen cégnek sem adta arcát, ám a cserzett bőrű Keith Richards, a Rolling Stones veterán gitárosa most a Louis Vuitton divatcég hirdetésében szerepel.

MTI/hvg.hu Kult

A Stones vezeti a leggazdagabb rockerek listáját

A megaturnéját éppen befejező Rolling Stones áll a Forbes magazin leggazdagabb rockereket összesítő listájának élén: 2006 június és 2007 június között Mick Jagger és társai 88 millió dollárt kerestek.

MTI Kult

A Stones meghódította Berlint

A néhai amerikai elnöktől, John Fitzgerald Kennedytől "kölcsön vett" szavakkal hódította meg Berlint Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere: "Ich bin ein Berliner" - mondta, mire a több száz Rolling Stones-rajongó még hatalmasabb ujjongásban tört ki.

MTI Kult

Agyműtétet végeztek Keith Richardson

A véltnél jóval súlyosabbnak bizonyult Keith Richardsnak a Fidzsi-szigeteken elszenvedett balesete - amelynek során egy fáról esett le - úgyhogy a Rolling Stones gitáros-zeneszerzőjén agyműtétet kellett végrehajtani.

MTI Kult

A Stonesé volt a legjövedelmezőbb turné

A Rolling Stones turnéja hozta a legnagyobb bevételt 2006-ban az USA-ban: a világhírű veterán csapat 138,5 millió dollárt (26,4 milliárd forintot) kasszírozott 39 koncerttel, összesen valamivel több mint egymillió jegyvásárlótól.

Az ír című film kapta a National Board of Review fődíját

Az ír című film kapta a National Board of Review fődíját

A 10 millió forintos kérdés: elbukják a Babavárót, akik kaptak korábban csokot?

A 10 millió forintos kérdés: elbukják a Babavárót, akik kaptak korábban csokot?

Lényegében halálra ítélték a jegesmedvét, amelyiknek feliratot festettek a bundájára

Lényegében halálra ítélték a jegesmedvét, amelyiknek feliratot festettek a bundájára

Megint eljárás indult az M1 kommentáló bemondója miatt

Megint eljárás indult az M1 kommentáló bemondója miatt

Leterheltek a dolgozók, több áruházláncnál leállhat a munka januárban

Leterheltek a dolgozók, több áruházláncnál leállhat a munka januárban

Videóra vette egy motoros, hogy végighajt egy forgalmas híd ívszerkezetén

Videóra vette egy motoros, hogy végighajt egy forgalmas híd ívszerkezetén