szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha azt hiszik, hogy nincs félelmetesebb, mint felmászni az Eiffel-torony tetejére, akkor nézzék végig, mikre képesek egyesek rávenni turisták tízezreit.

Nyaralás alatt az emberek többsége lazítani, kikapcsolódni, szórakozni kíván, esze ágában sincs felesleges kockázatokat vállalni. Néha azonban úgy hozza a sors, hogy csak a célállomáson döbbenünk rá, micsoda őrült helyre keveredtünk. Olyanok is vannak, persze, akik hajhásszák az extrém helyzeteket.

A témáról bővebben itt olvashat, kattintson!

 

Shake

Utazási tippek üzletasszonyoknak

A hotelek különféle figyelmességeket találnak ki, amelyekkel megkönnyíthetik a hölgyutasok számára az otthontól távol eltöltött időt.

Shake

Tengerpartok toplistája

Az ideális tengerpart közel van, olcsó, ám ennek ellenére színvonalas szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Ezzel az állítással alighanem a magyar turisták legnagyobb része egyetért, ám abban már megoszlanak a vélemények, hogy pontosan melyik is ez a bizonyos ideális hely.

Shake

Tavaszi tippek városnézéshez

Itt a jó idő, jöhetnek a tavaszi bóklászások, négy-ötnapos turista utak a közeli európai nagyvárosokba. Természetesen valamelyik fapadossal.

hvg.hu Shake

Tizenöt fantasztikus látnivaló a jövőből

Az utánunk jövő generációk számára már nem az Eiffel-torony, a Szabadság-szobor vagy a Sagrada Família jelentik majd az igazi turisztikai szenzációt, hanem modern korunk bámulatos alkotásai, amelyek a szemünk láttára válnak álomból valósággá.

MTI Shake

Luxusautók, koktél, wellness a reptéren

Ha megkérdeznék az utasokat, miért váltanak jegyet első vagy üzleti osztályra, az egyik legfontosabb indok valószínűleg az lenne, hogy ezek a borsos árú jegyek bebocsátást jelentenek a reptéri VIP-váróba, és "egyek lehetnek" a felső tízezerrel.

hvg.hu Shake

2008: mikor, hová ne utazzunk?

Az emberek többsége még mindig júliusra vagy augusztusra időzíti az évi rendes szabadságát, pedig a pihenésre ennél alkalmatlanabb hónapok aligha vannak az esztendő során. A felkapott turistacélpontok szállodái, éttermei, szórakozóhelyei zsúfolásig teltek, a meleg szinte elviselhetetlen, az árak az egekig nőnek, és rengeteg szolgáltatás nem működik, hiszen a helybéliek is éppen a jól megérdemelt vakációjukat töltik – máshol. Összeállításunkban néhány kedvelt célország elkerülendő időpontjait soroljuk fel azok számára, akik mindenképpen szeretnének távol maradni az elviselhetetlen tömegtől.

hvg.hu Shake

A világ legnagyobb úszómedencéje

A világ legnagyobb medencéje 915 méter hosszú, a felülete 81 ezer négyzetméter, egyik végén 35 méter mély, és 250 millió liternyi víz szükséges a feltöltéséhez.

hvg.hu Shake

Kína: több, mint olimpia

Ha éppen azt tervezgeti, hogy Pekingbe utazik a nyári játékokra, de attól tart, hogy közben elege lesz az olimpiai lázból meg az állandó zászlólengetésből, ne csüggedjen.

Shake

10 tipp hogyan telefonáljunk külföldről olcsóbban

Ha külföldre megyünk nyaralni, nemcsak a szállásra, az étkezésre és a szórakozásra szánt összeget célszerű számításba vennünk a vakáció várható költségének kikalkulálásakor, hanem a telefonhívásaink díját is. Önámítás lenne másként tenni, a határokon túli mobilhasználat ugyanis nem kíméli a pénztárcát, ám ha megfogadják néhány jó tanácsunkat, elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket, és olcsóbban is megúszhatják a csevegéseket.

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

Már tizenöt településen veszélyes a levegő minősége Magyarországon

Már tizenöt településen veszélyes a levegő minősége Magyarországon