szerző:
hvg.hu

Az új francia first lady tagadhatatlanul nagy hatással van a magazinokra, egymás után jelennek meg a volt modellel foglalkozó írások. Karl Lagerfeld szerint Bruni mindenek felett áll.

Igazán nem meglepő, hogy egy pucér képeken is szereplő ex-fotómodell, aki időnként énekel, komolyan megmozgatja a bulvársajtó fantáziáját, amikor egyszeriben csak Franciaország elnöke feleségül veszi. Némi túlzással amolyan Pretty Woman történet ez, amely mindig is nagy hatással volt bizonyos típusú nézőkre, olvasókra. Persze nem kívánnánk azt állítani, hogy Carla Bruni egy senki volt, mielőtt Nicolas Sarkozy beleszeretett és feleségül vette  – de nem is emberjogi ügyvéd vagy közgazdász mondjuk. A fürdőruhás képek után az állig begombolt, konzervatív politikusfeleség-fotók kerültek a címlapra, bizonyítandó, hogy Bruni mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen új szerepének, így a pletykalapok mellett már a női magazinok is belekezdtek az elnökfeleség imádatába.

De az igazi előrelépést valószínűleg a Vanity Fair nevű amerikai lap, minden magazinok csúcsának szeptemberi címlapfotója jelenti majd, amelyet nem kisebb fotós készített, mint a saját jogán is sztár Annie Leibovitz. Már a címlap megpróbálja Brunit a halhatatlanok közé emelni, arra utalva, hogy talán végre megvan az oly sokak által csodált Jackie Kennedy/Onassis utódja – nem mintha ez feltétlenül olyan jó dolog lenne, hiszen a meggyilkolt amerikai elnök feleségét később legalább annyira gyűlölték, amennyire imádták, más lapok szerint pedig az igazi utód a stílusos Michelle Obama, de neki persze ehhez még be kell költöznie a Fehér Házba.

A méretes cikket kísérő fotók némelyike a Vogue divatanyagára hasonlít, de többnyire megpróbálnak tökéletesen spontánnak és mindennapinak látszani, mondhatni emberközelivé tenni a sokak által csak "ragadozóként", "terminátorként" emlegetett Brunit. A csinos Carla szerelmi életével érdemelte ki ezeket a beceneveket, sőt, könyv is született az egyik esetből, amikor Bruni állítólag összejött volt szeretője nős fiával, akitől gyereket szült. Eddig nem igazán kommentálta ezt a történetet a sajtóban, de most politikusfeleségként cáfolni igyekszik az elhagyott feleség által prezentált sztorit, legalábbis bizonyos részeit. Bruni ellen fordíthatóak korábbi, meglehetősen szókimondó és provokatív nyilatkozatai is, amelyekben például unalmasnak nevezte a monogámiát és elismerte, hogy több nős emberrel is viszonya volt, valamint azt is jelezte, hogy nem szokta megbánni tetteit. A nős és nem nős exek között ott figyel Mick Jagger, Eric Clapton, egy filozófus professzor, de Kevin Costnert tagadja.

A korábban lázadónak, öntörvényűnek és mindenek felett függetlennek tartott Bruni a Vanity Fair szerint kifejezetten élvezi Franciaország első asszonyának szerepét, nem bánja a szigorú szabályokat, a rengeteg figyelmet és a komoly ruhákat, sőt, még a monogámiáról is ejt néhány elismerő szót. Rablóból lesz a legjobb? Még politikai meggyőződését  – amit egyébként nem is olyan régen harcosan képviselt, tüntetett is például Sarkozy bevándorláspolitikája ellen, félretette egy mindent eldöntő, filmbe illően romantikus találkozás után. "Végigcsináltuk a nyarat, aztán szeptemberben ott voltam egyedül a házban a kisfiammal. És aztán találkoztam Nicolas-val, november 13-án"  – játssza ki az egyedülálló anya kártyáját az exmodell. A személyes találkozáson "villámcsapásszerűen2 érte mindkét felet a szerelem első látásra, amelyet hamarosan közös nyaralás és hirtelen esküvő követett. Persze csak azután, hogy Sarkozy végre elvált előző feleségétől, Ceciliától.

A magazin cikkében további szívhez szóló részletek olvashatók az elnöki pár kapcsolatának fejlődéséről, arról, mennyit bántotta őket a sajtó igaztalanul és hogy mindezekről mennyire nem tehettek, hiszen leterítette őket a szerelem.

Bár a Vanity Fair hanyagolta a negatív véleményt adó forrásokat, azért a helyzet természetesen nem annyira egyértelmű, mint azt néhányan szeretnék. A cikk szerint Bruni jót tesz majd az elnöknek, mert mindig tudja, hogyan pózoljon a kameráknak, Catherine Nay, Sarkozy egyik életrajzírója pedig azt állítja, hogy egyetlen hivatalos út alatt többet látta mosolyogni Carlát, mint Ceciliát 15 év alatt. "Vonzóbbá teszi az elnököt, modernebbé. Franciaországnak modernitásra, tehetségre és okosságra van szüksége. Olyanok, mint Jack és Jackie. Mint Rainier és Grace Kelly. Egy új világraszóló páros!"  – ragadtatta el magát egy Jacques Séguéla nevű barátjuk.

A leglenyűgözőbb véleménye azonban mégiscsak Karl Lagerfeld divattervezőnek van. "Jó a képzelőereje, okos, művelt. Tudja, hogyan kell viselkedni. Sok nyelven beszél. Kínos lehet más államfők feleségeinek, hogy látják ezt a gyönyörű teremtést, aki bármit felvehet és úgy beszél, ahogy." Minket is esz a sárga irigység, bevalljuk.

KM

Tarlós: A Momentum mögött semmilyen teljesítmény nincs, de veszedelmesek és gátlástalanok

Tarlós: A Momentum mögött semmilyen teljesítmény nincs, de veszedelmesek és gátlástalanok

Radar360: Az EU-átlag háromszorosával drágult a lakhatás, indul az impeachment Trump ellen

Radar360: Az EU-átlag háromszorosával drágult a lakhatás, indul az impeachment Trump ellen

Baranyi Krisztina két ügyben is rendőrségi feljelentést tesz

Baranyi Krisztina két ügyben is rendőrségi feljelentést tesz

Beleszállt a Facebookba egy amerikai csúcsképviselő: Ezek félrevezetik egész Amerikát

Beleszállt a Facebookba egy amerikai csúcsképviselő: Ezek félrevezetik egész Amerikát

Biztonsági okokból bezáratták a 2016-os olimpiára épült összes létesítményt

Biztonsági okokból bezáratták a 2016-os olimpiára épült összes létesítményt

Nem mindenki fogja 90 százalékosra írni a középiskolai felvételit, de ez nem baj

Nem mindenki fogja 90 százalékosra írni a középiskolai felvételit, de ez nem baj