szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai metropolisz közegészségügyi hatóságai hétfőn bejelentették, összehangolják a szövetségi szintű...

Az amerikai metropolisz közegészségügyi hatóságai hétfőn bejelentették, összehangolják a szövetségi szintű erőfeszítéseket arra, hogy 25 százalékkal csökkentsék a só használatát az éttermekben és az előre csomagolt élelmiszerekben a következő öt év alatt.
   
Az úgynevezett nemzeti sócsökkentési kezdeményezést amerikai városok és egészségügyi szervezetek közösen indították el remélvén, hogy az élelmiszeripar önként csökkenti az élelmiszerek sótartalmát a magas vérnyomás, a szívroham és az agyi érkatasztrófa megelőzésének érdekében.
  
Michael Bloomberg, aki polgármesterként nemrég kezdte harmadik hivatali ciklusát, az egészséges életmód élharcosa. Nemcsak a dohányzást és a transzzsírok használatát tiltotta be, hanem kalóriaszámlálást is megkövetelt az étlapokon az éttermektől, és reklámkampányt indított a cukrozott italok ellen.
   
A magas vérnyomás és a szív-és érrendszeri betegségek 23 ezer ember halálát  okozzák évente New Yorkban és 800 ezerét az Egyesült Államokban több milliárd dollárral terhelve az egészségügyi kiadásokat. A hetvenes évek óta az országban folyamatosan nő a sófogyasztás, az amerikaiak a javasolt mennyiség kétszeresét fogyasztják el naponta.
   
Az élelmiszergyártók szerint a kezdeményezés ésszerű, és már egy ideje stratégiájuk részét képezi.

 

1000-szer kevesebbet fogyaszt, mégis jobb 20%-kal: új korszak jöhet az időjárás-előrejelzésben

1000-szer kevesebbet fogyaszt, mégis jobb 20%-kal: új korszak jöhet az időjárás-előrejelzésben

Rosszabb a kedve esténként, főleg vasárnap? Nincs egyedül

Rosszabb a kedve esténként, főleg vasárnap? Nincs egyedül

Elvitelre #108: Pénzeső és ukrán menekültek Magyarországon

Elvitelre #108: Pénzeső és ukrán menekültek Magyarországon

Elérte a magyar zsugorinfláció a mosóporokat és az öblítőket is

Elérte a magyar zsugorinfláció a mosóporokat és az öblítőket is