Elhunyt a legidősebb amerikai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhunyt a legidősebb amerikai; a New Hampshire államban, egy idősek otthonában jobblétre szenderült asszony 114 éves volt.

A kanadai születésű Mary Josephine Ray 1895. május 17-én látta meg a napvilágot, vagyis 114 évet és 294 napot élt vasárnapi haláláig. Unokája elmondta: aktív életet élt, egészen két héttel ezelőttig. Még meggyengült állapotban is adott egy interjút az előző héten. "Egyszerűen élvezte az életet, soha nem gondolt a halálra" - mondta, s hozzátette, nagyanyja az utóbbi időben születésnapjára készülődött.

Az asszony három éves korában költözött az Egyesült Államokba. Hatvan évet az északkeleti Maine államban élt, később Floridába, majd Massachusettsbe, végül New Hampshire-be költözött. Férjét, Waltert 1967-ben veszítette el. Halálát két fia, nyolc unokája, 13 déd- és 5 ükunokája gyászolja. Az amerikai Gerontológiai Kutató Csoport közlése szerint Ray volt a világon a második legidősebb ember, csak egy valaki született nála is korábban, a japán Kama Chinen, aki 114 éves és 301 napos. Ray halálával a legöregebb amerikai ember címét az Iowa államban élő Neva Morris vette át, ő 114 éves és 216 napos.

Hozzászólások