szerző:
life-style.hu

Életünk nagy részét ágyban töltjük, ezért érdemes figyelmet szentelnünk eme bútordarabra, és környezetére.

Életünk nagy részét ágyban töltjük, ezért érdemes figyelmet szentelnünk eme bútordarabra, és környezetére. Nem is gondolnánk, mennyire befolyásolja alvásunkat a hálószobánkban található ágyunk, párnánk, és a minket körülvevő levegő hőmérséklete vagy egy illat. A zavartalan éjszakai pihenés feltételeiről olvashatunk a német Elle magazin cikkében, ahol a nyugodt pihenéshez ajánlanak 8 elalvást segítő tárgyat, illetve kiegészítőt. Pontokba szedve ismerhetjük meg a könnyedebb álomba merülés titkait a hálószobai illatosítótól kezdve egészen a megfelelő párnáig.

A nyugalmat adó
Az aromaterápia természetes gyógymód, amelynek az emberi szervezetre gyakorolt gyógyító  hatása igazolt tény. Az illóolajokat általában párologtatásra használjuk, fürdéskor és a szaunában kifejezetten relaxáló hatással bírnak. Közülük különösen jó a levendulaolaj, amelyet ha a hálószobánk levegőjébe párologtatunk, stressz oldó, nyugtató hatású és segíti elalvásunkat.

Elalvás előtti gondolatok
Gondolataink sokszor megzavarják nyugalmunkat. Ismerős az a helyzet, miszerint ahelyett, hogy az elalvásra koncentrálnánk, gondolataink még mindig az aznapi problémáinkon járnak? Ennek leküzdésében segíthet egy kis jegyzettömb, amelybe elalvás előtt lejegyzetelhetjük mi nyomaszt vagy éppen mit ne felejtsünk el semmiképp sem.

Alap kiegészítő
A következő lépés nyugalmunk felé a melegség és a puhaság illúzióját kell, hogy keltse bennünk. Végződjön napunk mennyeien, mint ahogy a felhők felett- tartja egy német mondás. Egy gyapjúszerű, puha szőnyeggel és ágytakaróval igazán feldobjuk hálószobánkat, és kellemes érzés nekünk, használóinak is.

A rég elfeledett faliszőnyeg
Már a 17. században elterjedt az a nézet, miszerint a faliszőnyegek javítják az ember komfortérzetét és otthonosabbá, melegebbé teszik szobáinkat. Ezen kívül hasznos is lehet, mert csillapítják a zajt. A tapéták ugyancsak befolyásolják akusztikai érzékelésünket, de nem drasztikus mértékben. Sokféle mintában, színben kaphatóak, és kis képzelőerővel feldobhatjuk vele hálószobánk falait.

Könyv helyett
Némely tárgy nem veszti el sem a báját, sem a használatának célját. Az esti olvasás sokszor álmosító egy hosszú nap után, és ha pár oldal után gyakran úgy érezzük, hogy menten elalszunk, akkor megoldást kínál a hangos könyv. Több műfajban kaphatóak, a krimitől kezdve a mesékig, ideális elalvás előtti program gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Ízléses csomagolás
Kedvenc kézkrémünk, masszázsolajunk vagy arckrémünk általában az ágyunk mellett kap helyet, és saját tégelyében tároljuk, használjuk. Főleg nőknek fontos az elegáns csomagolás, ezért aki ad erre, érdemes áttölteni szépségápolási termékeink tartalmát egységes kinézetű, de könnyen megkülönböztethető flakonokba, tégelyekbe. Ezek az egyedi tervezés és forma miatt különleges hangulatot adnak, optikailag nyugtató hatással bírnak és cseppet sem unalmasak.

Megnyugtató  látvány és illat
A szobaillatosítók, és illatgyertyák ideálisak hálószobai használatra, mert illatuk csak szolidan érezhető, és hatásuk alvás közben belélegezve sem veszélyes. A jól kiválasztott gyertyák illata segítséget nyújthat a kiegyensúlyozott és harmonikus élet megteremtésében, fokozza a pihenés és a relaxálás hatásait. Az illatok gyorsan és közvetlenül befolyásolják az idegrendszert, és ezzel lelki állapotunkat. A gyertya látványa és illata egyaránt kiegyensúlyozott és nyugodt perceket teremt.

A klíma-párna
Ez a típusú párnafajta teljesen természetes anyagból készült, amely képes a meleget és a hideget is magában tárolni. 20 percre van szüksége a felmelegedésre, illetve a lehűlésre. Előbbinél elég, ha rátesszük télen a fűtőtestre, utóbbinál pedig a fagyasztószekrénybe, és máris élvezhetjük nyugtató hatását, valamint fájdalomcsillapításra is ideális. Különösen ízületi, háttáji, váll- és nyakfájdalom gyógyításában, és reumakezelésnél ajánlott. Nyáron kitűnő hűsítő, enyhülést ad és segíti az elalvást.

A reptéren derült ki, hogy a brit pár a macskát is bepakolta

A reptéren derült ki, hogy a brit pár a macskát is bepakolta

Százmilliók mennek az aranyvonatra, ami a múzeumoknak se kell, és az egyház sem lelkes tőle

Százmilliók mennek az aranyvonatra, ami a múzeumoknak se kell, és az egyház sem lelkes tőle

Pikáns húzással lett részvényes az Est Médiában a főváros

Pikáns húzással lett részvényes az Est Médiában a főváros

Karácsony átvette hivatalát, és rögtön díszpolgárnak javasolja Demszkyt és Tarlóst

Karácsony átvette hivatalát, és rögtön díszpolgárnak javasolja Demszkyt és Tarlóst

Egy fotó, amely ad némi okot az optimizmusra: Fahidi Éva és Bálint gazda egy képen

Egy fotó, amely ad némi okot az optimizmusra: Fahidi Éva és Bálint gazda egy képen

Tovább terjeszkedik a kormánykedvenc Valton üzlettársa

Tovább terjeszkedik a kormánykedvenc Valton üzlettársa