Letölthető lesz a brit trónörökösi esküvő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Már néhány órával a ceremónia után letölthető lesz Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton esküvőjének teljes hangfelvétele.

Az anyagot a Decca Records lemezkiadó állítja össze és bocsátja az online lakossági terjesztők - köztük az iTunes - rendelkezésére már április 29-én, vagyis a trónörökösi frigy napján. Egy héttel később, május 5-én a felvétel megjelenik fizikai formájában is, vagyis kapható lesz CD-n, sőt az egyre inkább terjedő retródivat jegyében hagyományos hanglemezen és kazettán is. A hivatalos esküvői album producerének a többszörös Grammy-jelölt Anna Barryt kérték fel. Az ő nevéhez számtalan klasszikus felvétel fűződik Andrew Lloyd Webber musicaljeitől José Carreras előadásaiig.

Anna Barry a BBC-nek szerdán elmondta: a trónörökösi esküvő millióknak jelent nagyon sokat világszerte, ezért "minden hangot, minden árnyalatot tökéletesen el kell kapnunk ... és a felvétellel a ceremónia után néhány perccel el kell készülnünk". A Decca - a Universal Music kiadócsoport érdekeltsége - régre visszanyúló kapcsolatokat ápol a brit királyi családdal; ez a cég forgalmazta Vilmos herceg szülei, Károly trónörökös és Diana hercegnő éppen harminc éve, 1981-ben tartott világraszóló esküvőjének hivatalos hangfelvételét is.Vilmos herceg és a polgári származású Kate Middleton eljegyzését tavaly november közepén jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.