Embert ölt egy medve egy skanzen területén a Vajdaságban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Halálos sebeket ejtett egy barnamedve a Nagybecskerek közelében fekvő Stajicevo település közelében az őt etető nőn. A belgrádi B92 rádió értesülése szerint a támadás hírére sietve kivonuló rendőrök agyonlőtték az állatot.

A Misa névre hallgató medve a Nagybecskerektől tízegynéhány kilométerre, a Belgrád felé vezető út mentén fekvő egyik híres étterem területén támadt váratlanul az 59 éves nőre. Az eset a Tiganjica nevű skanzen területén történt. Misa az elmúlt tíz évben a skanzen védjegyévé vált, mivel ott nőtt fel. Évekkel ezelőtt a szerb média azt kürtölte világgá, hogy Misa "háborús menekült", aki a 90-es években került a Bánságba, a jugoszláv háborús frontokról hazatérő katonák "jóvoltából", akik azért fogadták örökbe az árván maradt medvebocsot, mert a medvemama taposóaknára lépett.

A helybéli krónikák azt is feljegyezték, hogy Misa múltja azért mégsem volt teljesen makulátlan: egyszer már könnyebb sérüléseket okozott egy kisfiún, amiért 2004 végén Svájc belgrádi nagykövetsége és egy környékbeli állatvédő egyesület korszerű ketrecet ajándékozott a skanzennek.