Kiakadtak Lady Gagán a dél-koreai keresztények

Kiakadtak Lady Gagán a dél-koreai keresztények

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A szervezők bemutatták hétfőn Lady Gaga négy, szokásához híven meglehetősen extravagáns, sokat mutató fellépő ruháját Dél-Koreában. A popcsillag The Born This Way Ball nevű turnéja pénteken kezdődik a dél-koreai főváros olimpiai stadionjában. A keresztények nyomására a koncertet látogatóinak minimum életkorát 12-ről 18 évre emelték.

A négy kosztümből három sokat láttat Lady Gagából, a negyedik pedig tetőtől talpig testszínű latexbe burkolja az énekesnő testét, melleit és arcát egy-egy markánsabb háromszög fedi.

Vasárnap este körülbelül háromszáz konzervatív keresztény gyűlt össze Dél-Koreában, hogy együtt imádkozzanak Lady Gaga pénteki koncertjének lemondásáért. Azt vetették az énekesnő szemére, hogy a homoszexualitást és a pornográfiát propagálja.

A tiltakozók transzparensei szerint Lady Gaga "obszcén szövegeivel és koncertjeivel" az "egészségtelen szexuális kultúrát" népszerűsíti. A transzparenseket végül a városvezetés eltávolíttatta.

Tiltakozó plakát Lady Gaga fotóival
©

A Fülöp-szigetek után Dél-Koreában él Kelet-Ázsia legnagyobb keresztény közössége - 8,6 millió protestáns és 5,1 millió katolikus. Több mint tízmillió dél-koreai pedig buddhista.

Lady Gaga Dél-Korea után Hongkongba, Japánba, Szingapúrba, Új-Zélandra és Ausztráliába utazik koncertezni. A tervek szerint idén összesen 110 koncertet ad.