szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Másfél nap utazás után egy hetventonnás daru segítségével foglalta el új kifutóját szerda reggel a veszprémi állatkert három új elefántja. Török László, a veszprémi állatkert igazgatója azt mondta, hogy Nuka, Dinkar és Félix, a három fiatal ázsiai elefánt közül kettő Osnabrückből, egy pedig Hannoverből érkezett Magyarországra.

Az elefántok becsalogatását hétfő reggel kezdték el Osnabrückben, ahol Nukát és Dinkart helyezték el először a speciális, fűtött szállítójárműbe. Délben indultak Hannoverbe, ahol Félix csatlakozott hozzájuk.

A több mint ezer kilométeres úton 4-4,5 óránként tartottak pihenőt, ilyenkor ellenőrizték az állatokat, megitatták és megetették őket. A hétfő estét a drezdai állatkertben töltötték, majd Prága érintésével kedd este tíz órakor érkeztek meg Veszprémbe.

Az egyik állatápoló, Lódi Róbert napokkal ezelőtt elutazott Németországba, hogy elkezdjen ismerkedni az állatok szokásaival, tulajdonságaival. A három elefánt közül a legjátékosabb és legkíváncsibb Dinkar. A legidősebb, Nuka megfontoltabb, Félix pedig emberekhez szokott, kimondottan barátságos elefánt.

Török László közölte, hogy a következő 10-12 nap a beszoktatás ideje lesz, ezalatt ismerkednek meg az elefántok a többi dolgozóval, a környezettel és a takarmánnyal. Az állatkert igazgatója elmondta, hogy jelenleg három elefántápoló gondoskodik az állatokról, de a csapat bővülésével a munkatársak száma is nőhet.

Az igazgató korábban elmondta, hogy a 180 centiméter magas, négyéves fiatal bikák féltestvérek, akik a veszprémi állatkertben külön csapatot alkotva csordában élhetnek. A tervek szerint 2016-ban tenyészcsapatot alakítanak ki a veszprémi vadasparkban.

2014 tavaszán kezdődött meg a veszprémi állatkert fennállásának eddigi legjelentősebb fejlesztése, amelynek legimpozánsabb eleme az elefántpark. Külső medencével és zöldszigetekkel tarkított, 5400 négyzetméter nagyságú külső kifutó és egy 1100 négyzetméteres ház várta az új lakókat.

A veszprémi vadasparkban 2006 óta nem volt elefánt.

 

Megmutatta a Ferrari 448 Pista, mivé fajulhat egy óvatlan gyorsítás - videó

Megmutatta a Ferrari 448 Pista, mivé fajulhat egy óvatlan gyorsítás - videó

A járvány a férfiak szexuális teljesítményére is hatott

A járvány a férfiak szexuális teljesítményére is hatott

350 lóerő már elég lesz az Audi legkisebb divatterepjárójába?

350 lóerő már elég lesz az Audi legkisebb divatterepjárójába?