szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az agyonpuffogtatott szellemesség most száznyolcvan fokos fordulatot vett – már amennyiben valakinek kedve szottyan...


Az agyonpuffogtatott szellemesség most száznyolcvan fokos fordulatot vett – már amennyiben valakinek kedve szottyan dévajkodni egyet a markáns orosz ízekben. Budapesten – és immár vidéken is több helyen – ugyanis terjeszkedik az Arbat, azaz az orosz delikáteszlánc. Akinek az orosz konyháról csak a savanyú uborka és a vodka ugrik be, ideje felzárkóznia – aki pedig mélyebben ismeri ennél a hatalmas ország gasztronómiai kincseit, annak nem kell kétszer mondani, már indul is bevásárolni. A huszonéves budapestiek most csodálkoznak rá azokra az ízekre, amikre gyermekkorukból már csak halványan emlékezhetnek.
A bivalyerős teákon, a szokásos halkészítményeken, kaviáron és persze az elmaradhatatlan alkoholos italokon kívül érdemes figyelni az apró különlegességekre is, mint például a cukrozott sűrített tej (sütibe pompás), a kvasz(ízű üdítő), a céklás torma (mennyei!), nyírfalé (igen, jól olvastad) vagy a brutálisan émelyítő orosz édességek. A Túró Rudiért közelharc folyik, úgyhogy szemfülesnek kell lenni – a mákostól a sűrített tejesig számos ízben kapható, de a szó legszorosabb értelmében rá kell vetni magunkat, mert aki egyszer megkóstolta, az nem tud leállni róla, épp ezért egy szempillantás alatt elfogy.
Böngészés itt
Mitől gyullad be az aranyér?

Mitől gyullad be az aranyér?

Vészfrissítés jött a Windowshoz, több tucat veszélyes hibát javított a Microsoft

Vészfrissítés jött a Windowshoz, több tucat veszélyes hibát javított a Microsoft

Harc az árdrágítók ellen! – Ilyen volt a Filmhíradó 1946-ban

Harc az árdrágítók ellen! – Ilyen volt a Filmhíradó 1946-ban

Tovább csúszik a űrben rekedt asztronauták hazatérése

Tovább csúszik a űrben rekedt asztronauták hazatérése