Szabó M. István
Szabó M. István
Tetszett a cikk?

A C csoport biztos kiesői az írek, akik az utolsó, olaszok elleni meccsükön is hajtani fognak. A szurkolóikért fociznak majd ma este, mert az a spanyolok elleni utolsó 10 perc - amikor 0-4-nél is énekeltek és tapsoltak az ír drukkerek - számukra is felejthetetlen élmény marad.

Mi a focit nem így játsszuk. Holnap csomagolunk. De ma este Poznanban még odatesszük magunkat! Gdanskból elhoztuk magunkkal a szimpátiát, ha a szép játékot nem is, de ez Poznanban se lehet másként. Ha kell, felszántjuk érte a pályát. Ha kell (és hát: kell), a fetrengős, szimulálós olasz focin keresztül is megmutatjuk, milyen a technikailag szerényebb képességű, de minden más szempontból meglehetősen érett férfiak játéka.

©

Ha a két korábbi meccs statisztikája ezt nem is igazolja vissza, attól még az ír válogatott a legacélosabb akaratú bekkelő – ha a 0-4-nél komolyabb eredménye lett volna ennek a spanyolok ellen, mondhatnánk akár heroikusnak is ezt a küzdelmet. Nem volt az, maradjunk az akarásnál, még ha az ír nem éppen csüggedős népség; szóljon hangosan az ének – ugyebár. Miután az Eb lúzerei most már így is, úgy is a hollandok (lesznek), teljesen felszabadultan játszhatunk Olaszország ellen. Akkor is, ha felszabadultan játszani meglehetősen nehéz, egy afféle csapatnak, amelyik, mint a miénk, képességei alapján végigvédekezné mind a 90 percet.

Már kiestünk. De arra azért volna igény, hogy Robbie Keane gólt rúgjon.Vagy legalább adjon egy gólpasszt. Nem azért, mert Ő ő, hanem mert eddig,  a látottak alapján ő itt Lengyelországban egyáltalán nem volt Ő. Hacsak abban nem, hogy az utolsó spanyol gól után a három kazalba dőlő védőnket kiordította a nadrágjából. De Keane-től többet szeretnénk látni. Ha harmadszor is kikapunk, ám legyen, de harcoljunk végig, az olaszok ellen is.

©

Ha valami nyomot is hagyni akarnánk az Eb-összefoglalók számára magunk után, egynél több gólt rúgunk. Nehéz lesz, mert a csizmásoknak élet-halál kérdése a mostani győzelem. Ha nem nyernek, valószínűleg csomagolnak, de az sem kizárt, hogy ha nyernek, akkor is. De ez már spekuláció, ehhez a horvátoknak is pariban kell lenniük a spanyolokkal - és ez az, amibe Írországnak gondolati úton sincs semmi keresnivalója. Mi a focit nem így játsszuk.! 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Van egy terület Magyarországon, ahol ritka a nettó 600 ezer alatti fizetés

Van egy terület Magyarországon, ahol ritka a nettó 600 ezer alatti fizetés

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

Csökken az üzemanyagok ára pénteken