szerző:
hvg.hu

Első gól, száz százalék, századik válogatottság - ezek az adatok határozták meg tegnap a németek vasárnapi, dán válogatott elleni 2-1-es diadalát.

Az eltiltott Jerome Boateng helyét elfoglaló Lars Bender duplán is boldog lehetett vasárnap este. Kezdőként futott ki a gyepre és megszerezte pályafutása első találatát a német válogaottban. "A gólomat egy pillanatra feledve el kell mondjam, hogy csodálatos érzés egy ilyen meccset végigjátszani. Gyönyörű nap ez számomra, hiszen megszereztem életem első gólját a válogatottban, amellyel a győzelmet is megszereztük egyben. Tökéletes mérleggel zártunk. Akkora siker ez, amire nagyon-nagyon sokáig fogok emlékezni" - áradozott Bender a mérkőzés után. Azért szólt egy-két szót a találkozóról is: "Összességében véve nagyon jó csapatunk van. Volt bennünk tűz, mentünk előre, hogy megszerezzük a második gólt is. A második gólunk kontrából született, mert láttuk, hogy a dánok kinyíltak a saját térfelükön és ezt már csak ki kellett használjuk. Persze volt egy kis szerencsém is, jókor voltam jó helyen, de ezen nem gondolkodhattam, csak be kellett vágnom."

A csapatban betöltött szerepéről Bender azt mondta az Uefa.comnak: "Az igaz, hogy még nem játszottam korábban ezen a poszton, de a felkészülési mérkőzéseken már kipróbáltuk, hogy menne-e és nem okoztam csalódást. A kapitány hitt bennem, és emiatt én is sokkal jobban éreztem magam. Örülök, hogy lehetőséghez juthattam és ezt góllal hálálhattam meg. Nem biztos, hogy legközelebb is kezdeni fogok, de ez nem is fontos, a csapaton van a hangsúly, az a fontos, hogy együtt érjük el a sikereket, ezért ott teszem hozzá a magam részét, ahol tudom."

Immár százados lett a fiatal Lukas Podolski
©

A németek másik góljának szerzője, a századik válogatottságát ünneplő Lukas Podolski is nyilatkozott a mérkőzésről: "A dánok nagyon jók voltak. Nem volt könnyű támadni ellenük. Egy nagyon kemény csoportban sikerült kilenc pontot szereznünk és ezt igazán nagyra értékeljük. Most már szeretnénk bejutni az elődöntőbe." Majd így folytatta: "1-1-nél persze, hogy aggódik egy kicsit az ember, de a dánok támadásai nem voltak annyira veszélyesek. Nem voltak ziccereik, és nem éreztem azt, hogy nagyon mennének a második gólért. Így mi szerezhettük meg a győztes találatot." A lengyel származású játékos a másik csoport eseményeiről is ejtett néhány szót: "A görögök szereplése nagy meglepetés. Biztos voltam benne, hogy a lengyelek legyőzik a cseheket. Sajnálom őket, hogy nem sikerült továbbjutniuk saját közönségük előtt."

Száz százalékos mérleggel a csoportküzdelmek során egyetlen csapatként a németek büszkélkedhetnek. A görögök elleni negyeddöntőben kiderül, hogy mire lesz majd elég az eddigi jó teljesítmény.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben

Nagy buli volt Bodrogi Gyula 85. születésnapja

Nagy buli volt Bodrogi Gyula 85. születésnapja

Fiatal újságírónő az áldozata az észak-írországi terror fellángolásának

Fiatal újságírónő az áldozata az észak-írországi terror fellángolásának

Őrizetbe vették a fűben magára hagyott újszülött édesanyját

Őrizetbe vették a fűben magára hagyott újszülött édesanyját

Itthon is van dolga a tűzoltóknak

Itthon is van dolga a tűzoltóknak