Bravúros győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe az MKB Veszprém, miután szombaton bravúros győzelmet aratott a spanyol Ademar León otthonában.

A két csapat két hete már találkozott egymással, akkor 28-26-ra nyert a magyar bajnok, amelynek egy újabb győzelem negyeddöntőt ért.
   
Eleinte minden spanyol gólra Vujin válaszolt, majd amint Peric bemelegedett és sorra hárította a hazai kísérleteket, sikerült 9-6-ra ellépni. Futott az eredmény után a León, majd emberelőnyben 10-10-re egyenlített. Mocsai Lajos vezetőedző időt kért, együttese pedig újból szárnyakat kapott. Létszámfölényben lendületbe jött a Veszprém, és a szünetre elhúzott. "Szu-Peric" (ahogy a magyar drukkerek hívják) extázisban védett, miközben a támadójáték nagyon hatékonynak bizonyult.
   
A pihenőt követően Vujin ott folytatta, ahol az első félidőt abbahagyta: hatalmas gólt dobott. A védőfal változatlanul hermetikusan zárt, ennek köszönhetően emberhátrányban sem csökkent a különbség (16-21). A hazaiak a jelentős hátrányuk miatt nagy rohanásba kezdtek, közben több poszton is cseréltek.
   
Kettős emberelőnyben sem zárkózott fel a León, mert egyszerűen megint nem volt gyenge pontja a Marian Cozma halála után összerázódott Veszprémnek. 
   
Aztán a spanyolok újabb létszámfölényükben sorozatban háromszor betaláltak, ezért a záró tíz perc mégis izgalmasan alakult. Lapcevic kiállítása alatt 28-29-re feljött a León, aztán Gulyást is kizavarták a bírók. Büntetőből egyenlíthettek volna a hazaiak, Peric azonban megint bravúrt mutatott be. Mocsai ekkor időt kért, együttese ugyanis öt perce nem talált be. 
   
A paprikás hangulatban az egyenlítés nem maradt el (57. perc). Aztán a kiállításokkal tarkított hajrában Iváncsik Gergő kétszer is betalált, eldöntve ezzel a fontos csatát.
   
A Veszprém a jövő szombaton a francia Montpellier-t fogadja, azon a mérkőzésen a csoportgyőzelem a tét - hacsak a német Flensburg most vasárnap nem kap ki otthon.