Verekedés tört ki a magyar-szerb vízilabdameccsen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szegeden, a hétfői magyar szerb edzőmérkőzésen verekedés tört ki a medencében, miután öten estek neki Kis Gábornak – tudta meg a delmagyar.hu. Ezt követően a többiek is bekapcsolódtak a verekedésbe, a két szövetségi kapitánynak kellett rendet tennie.


Verekedés tört ki a Szegeden tartott Magyarország – Szerbia nem hivatalos edzőmérkőzésen, miután Kis Gábor és Vanja Udovicsics a szerb kapu előtt nézeteltérésbe keveredett. Nem kellett több a csapattársaknak, öten estek neki Kisnek. „Nem történt komolyabb dolog, Udovicsiccsel akadt egyik egy kis nézeteltérésem, ám a szerb csapat ezt furcsa módon rendezte” – mondta az incidens után Kis Gábor. A delmagyar.hu szerint a verekedésnek látszólag nem volt előzménye, de az uszodai hangok szerint a szerbek még a 2009-es római világbajnokságon lejátszott, hosszabbítás után 10-9-es délszláv győzelemmel végződő negyeddöntő után szerettek volna törleszteni.

„Sajnálom, hogy verekedősre sikerült az edzés – nyilatkozta a „meccs” után Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Lehet, hogy a szerbeknek jogos volt a problémájuk Kis Gáborral, ám azt nem túl lovagias módon rendezték. Vízilabdában ezt így nem szokás – lelkük rajta. Egyébként nagyon hasznos volt a gyakorlás, amíg rendesen zajlott a meccs, döntetlen körüli eredményt játszottunk a szerbek ellen, pedig a mi válogattunk még csak formálódik, ők pedig egy összeszokott társaság, a világbajnoki cím védői. Számunkra minden perc, amit együtt edzhetünk velük ajándék, rendkívül hasznos a jövőre nézve. A cél az, hogy a nyárra feltérképezzem a keretet és egy ütőképes csapatot alkossunk.”

A két szövetségi kapitány beavatkozása után lassan megnyugodtak a játékosok, és folytatódott is a mérkőzés, ám a harmadik negyed újabb civakodása után a felek a meccs félbeszakítása mellett öntöttek, és a maradék időben az emberelőnyös támadásokat gyakorolták . „Nem láttam az esetet, ám valószínűleg az egyik szerb játékosnál „leszállt a köd", aminek ez lett a vége. A balhé során mindenki a szerb kapu előtt tömörült, és ott már volt minden - mondta a kakaskodásról a medencében tartózkodó Szeged Beton-játékos, Török Béla.