"Ez óriási szívás!" - Erdei Zsolt a sérüléséről

"Ez óriási szívás!" - Erdei Zsolt a sérüléséről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erdei Zsolt hivatalos közleményben jelezte, hogy valóban megsérült a keze, a felépülés 4-6 hetet vesz igánybe, ami lehetetlenné teszi a további edzést és a címmérkőzést. Menedzsmentje megoldást keres.

Megsérült Erdei Zsolt jobb keze Németországban, az első sparringolással töltött hét végén. Az orvosi kezelés ellenére a világbajnok ökölvívó kezének állapota nem javult, az orvosok ezért 4-6 hét pihenést javasoltak. Ez lehetetlenné teszi, hogy Madár folytassa a felkészülést és ringbe léphessen a december 31-én Tavoris Cloud elleni IBF félnehézsúlyú világbajnoki címmeccsen.

„Ez óriási szívás! - mondta Erdei Zsolt. - Nagyon jó kondícióban, csúcsformában voltam fizikálisan. Az első sparring hetem nagyon jó hangulatú volt és az edzőm, Fritz Studek még jobban felpörgette a harci kedvemet. Nagyon elégedett volt azzal, ahogy „játszadoztam” az ellenfeleimmel! Aztán csütörtök este megtörtént a baleset. Hirtelen fájdalom hasított a jobb kezembe, ami egyből feldagadt. Az orvos azt javasolta, pihentessem az edzést 5 napig, hogy meglássuk javul-e, reagál-e a kezelésre, de a szünet utáni óvatos, szabályozott edzést követően is még mindig erősen jelentkezett a fájdalom…Jelenleg szeretném feldolgozni a sérülésem tényét, ami nem egyszerű, és várjuk mik lehetnek a fejlemények, a csapatom és promóterem folyamatosan ezen dolgozik.”

A kétszeres világbajnok magyar bokszoló hétfőn tart hivatalos sajtótájékoztatót.