Tenisz DK: Fucsovics bravúrja után Kellner is győzött

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fucsovics Márton öt játszmában megverte Ernests Gulbist pénteken az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapáson, Nyíregyházán. Később Kellner Ádám is nyert Deniss Pavlovs ellen, így a magyar válogatott 2-0-ra vezet.

A 4 óra 40 percig tartó mérkőzésen Fucsovics 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3 arányban nyert.

"Jól ment az adogatásom, háromszor is elnyertem ellenfelem adogatását, nagyon boldog vagyok" - mondta a mérkőzés után Fucsovics, akinek először sikerült nyernie top százas teniszező ellen. Gulbis legjobbjaként 21. volt a világranglistán (jelenleg a 80.), tavalyelőtt Rómában a volt világelső svájci Roger Federert is legyőzte.

Fucsovics meccse után Kellner Ádám következett, aki négy játszmában verte Deniss Pavlovst, így a magyar válogatott 2-0-ra vezet a lettekkel szemben az első nap után.

Szombaton a párosmérkőzést bonyolítják le 14 órától, a DK-kapitány azt közölte az MTI-vel, hogy várhatóan Balázs Attila és Fucsovics Márton játékára kerülhet sor. Ha a magyar csapat nyer, az utolsó két mérkőzéstől függetlenül továbbjut.

Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Amennyiben a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a magyarok nyernek, a harmadik körben a ciprusi-ukrán összecsapás továbbjutója lesz az ellenfelük - várhatóan ismét hazai pályán.

Hozzászólások