Barcelona-Chelsea 5-1, aztán jöhet a Real! - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Adott a történelmi recept a Barcelona csapata számára: hátrányból is ki lehet ütni a Chelsea-t a Bajnokok Ligájában. Tizenkét éve történt: Puyol, Guardiola és Di Matteo is a pályán volt.

2000. április 18-án, majdnem pontosan 12 éve is ez a két csapat találkozott egymással a BL-ben, igaz, még a negyeddöntőben.

Az akkor még nem Abramovic-tulajdonolta Chelsea már ugyanolyan multikulturális világválogatott volt, mint ma, a Barcelonát Van Gaal edzette, Rivaldo és Figo voltak  sztárjai. És már játszott Puyol, a kispadon ült Xavi.

A Stamford Bridge-en a mostani 0-1-nél jóval komolyabb hátrányba került a Barca, hiszen a 38. percben már 3-0-ra vezetett a Chelsea. Végül 3-1 lett az első meccs, jöhetett a visszavágó a Camp Nou-ban.

Guardiola és Di Matteo, a mostaniak edzői is ott voltak a pályán, a Barcelona az első félidő után már továbbjutásra állt (2-0), azonban a norvég Flo szépített. A Barca a hajrában Garcia fejesével csikarta ki a hosszabbítást.

Melyben Rivaldo és Kluivert góljaival kiütötte ellenfelét. A végeredmény 5-1 lett: holnap este minden katalán szurkoló elfogadna ilyen forgatókönyvet.

Igaz, a folytatást már aligha, 2000-ben ugyanis a Real Madrid következett az elődöntőben (ahogy most a fináléban is jöhet elvileg) és ellenük elvérzett a Barca, a trófeát végül Zidane-ék nyerték.